Valkyrie Bitcoin Miners ETF:n kaupankäynti alkaa tänään Nasdaq-pörssissä

Valkyrie Bitcoin Miners ETF:n kaupankäynti alkaa tänään Nasdaq-pörssissä

Valkyrie Bitcoin Miners ETF sai maanantaina Securities and Exchange Commissionille tehdyn hakemuksen mukaan luvan listautua Nasdaq-pörssiin. Valkyrie Bitcoin Miners ETF aloittaa kaupankäynnin Nasdaqissa tiistaina tikettitunnuksella ”WGMI”.

Valkyrien toimitusjohtaja Leah Wald sanoi, että ”sijoittajien lisääntynyt kiinnostus Bitcoin-louhimistoimintaan” sai yhtiön hakemaan 26. tammikuuta SEC:ltä lupaa tarjota pörssinoteerattua rahastoa, joka sijoittaa vähintään 80 prosenttia nettovarallisuudestaan yrityksiin, jotka saavat vähintään puolet voitoistaan Bitcoin-louhimistoiminnasta ja siihen liittyvästä toiminnasta. Loppuosa ETF:n varoista sijoitetaan yrityksiin, joilla on ”merkittävä osa” nettovarallisuudestaan Bitcoineina.

Valkyrie oli toinen omaisuudenhoitaja, joka tarjosi Bitcoin-futuuri-ETF:ää Yhdysvaltain markkinoilla lokakuussa ProSharesin debytoitua ProShares Bitcoin Strategy ETF:nsä (BITO) New Yorkin pörssissä. Ensimmäisenä kaupankäyntipäivänään BITO sijoittui kaikkien aikojen 15 parhaan ETF:n lanseerauksen joukkoon vaihdettuaan 250 miljoonan dollarin arvosta osakkeita ensimmäisten 15 minuutin aikana, ja toisena päivänään siitä tuli nopein ETF, joka on koskaan saavuttanut 1 miljardin dollarin varallisuuden.

Institutionaalisten sijoittajien kiinnostus Bitcoiniin kasvoi viime vuonna, kun suuret yritykset alkoivat kiinnostua digitaalisesta valuutasta. Tesla sijoitti vuoden 2021 alussa 1,5 miljardia dollaria Bitcoiniin, jonka arvo on nyt lähes 2 miljardia dollaria. MicroStrategy, suurin Bitcoinin haltija, ei ole lopettanut digitaalisen valuutan kartuttamista ja lisäsi hiljattain omistuksiinsa tuhansia Bitcoineja.

Vaikka yhdysvaltalaiset sijoittajat osoittavat jatkuvasti lisääntynyttä kiinnostusta Bitcoiniin, SEC ei ole vielä sallinut spot-Bitcoin-ETF:n listautumista yhdysvalloissa, mikä kannustaa sijoittajia etsimään vaihtoehtoisia väyliä, kuten johdannaisiin perustuvia tarjouksia ja sellaisia, jotka sijoittavat Bitcoiniin liittyviin arvopapereihin.


Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.