SEC hyväksyy ProShares Bitcoin Strategy ETF:n

SEC hyväksyy ProShares Bitcoin Strategy ETF:n

Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomissio (SEC) on antanut hyväksyntänsä ensimmäiselle Bitcoin-ETF:lle, jonka on jättänyt ProShares, amerikkalainen erikoistuneiden pörssinoteerattujen tuotteiden (ETP) tarjoaja.

Osakkeet noteerataan New Yorkin pörssin Arca-listalle maanantaista alkaen 95 peruspisteen tikettitunnuksella BITO.

Lokakuun 15. päivänä jätetyn muutetun esitteen mukaan hyväksynnän voimaantulopäivä on suunniteltu 18. lokakuuta, mikä vie eteenpäin ensimmäistä Bitcoin-ETF:ää, jolle SEC on virallisesti antanut sinetin. ProSharesin ETF on sidottu Bitcoin-futuurisopimuksiin, mutta se ei ole suoraan sidottu Bitcoinin nykyiseen hinnoitteluun. Hyväksyntä on vedenjakaja krypto- ja lohkoketjutilalle.

Komissio, joka on joko pitkälti viivyttänyt tai jättänyt huomiotta yli neljä vuotta sitten aaltomaisesti alkaneen Bitcoin-ETF-hakemusten vyöryn, näyttää löysänneen rautaisen otteensa kryptosta ja sen edellyttämistä sääntelyrajoituksista.

Pörssinoteeratut rahastot (ETF) ovat sijoitustuotteita, jotka seuraavat varojen, hyödykkeiden tai osakkeiden hintaa. Bitcoinin tapauksessa sitä kohdellaan samalla tavalla kuin perinteistä omaisuuserää. ETF:iä voidaan ostaa, myydä tai käydä kauppaa tavanomaisen markkina-ajan aikana, ja ne voidaan sisällyttää muihin rahoitustuotteisiin, kuten eläkerahastoihin, vakuutuksiin tai jopa perinteisiin säästöohjelmiin, ja ne voidaan sisällyttää prosenttiosuutena näiden tuotteiden paketteihin.

Vaikka ProShares Bitcoin ETF ei ole suoraan sidottu todellisiin Bitcoinin hintoihin, koska ne liikkuvat useiden markkinoiden volatiliteetin vektoreiden kautta, futuurien tukemana ETF:nä sillä on paremmat mahdollisuudet saada SEC:n hyväksyntä. SEC:n puheenjohtaja Gary Gensler on ohjannut Bitcoin-ETF:ää hakevia yrityksiä luopumaan ”puhtaasta” Bitcoin-ETF:stä, joka sen sijaan seuraisi tarkasti Bitcoinin todellista hinnoittelua.

”Bitcoinin hinnannousu ei välttämättä johda vastaavaan arvonnousuun rahastossa, jolla on positioita Bitcoin-futuurisopimuksissa. Tämä johtuu osittain siitä, että hyödykefutuurisopimuksilla kauppaa käyvillä rahastoilla ei välttämättä ole suoraa altistumista sopimusten kohde-etuutena oleville varoille. Futuurisopimusten hinnat voivat vaihdella toimituskuukausittain ja poiketa kohde-etuutena olevan hyödykkeen spot-hinnasta. Futuurisopimukset myös päättyvät määräajoin, mikä aiheuttaa vaihtelua salkun altistumisessa, koska päättyvät futuuripositiot tyypillisesti siirretään uusiin sopimuksiin”, SEC totesi jakamassaan Investor Bulletin -tiedotteessa, jossa viitattiin ProSharesin ETF:n hyväksymiseen ennen sen virallista julkistamista.

ETF:n hyväksynnän odotuslistalla olivat lehdistötiedotteeseen mennessä muun muassa Mike Novogratzin Galaxy Digital, Cathie Woodin ARK Invest. Kaksi muuta Bitcoin-futuurien ETF-rahastoa odottaa SEC:n hyväksyntää, ja komission hyväksynnän odotuslistalla ovat muun muassa nyt NASDAQin sertifioima Valkyrie ETF sekä Invescon ja VanEckin tarjoukset.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk

News source: https://www.cryptodaily.co.uk/2021/10/SEC-Approves-ProShares-Bitcoin-Strategy-ETF