Tesla osti Bitcoinia 1,5 miljardilla dollarilla – aikoo hyväksyä BTC:n maksuvälineenä

Tesla osti Bitcoinia 1,5  miljardilla dollarilla – aikoo hyväksyä BTC:n maksuvälineenä

Tesla (NASDAQ: TSLA) on ostanut Bitcoinia 1,5 miljardilla dollarilla Securities and Exchange Commission SEC:lle toimitetun raportin mukaan. Hallituksen tarkastusvaliokunta hyväksyi päätöksen. Teslan osakkeen hinta nousi ennakkokaupankäynnissä. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Crowdfundinsider.

Tesla sanoi, että uuden politiikan mukaan Telsa voi ”hankkia ja pitää hallussaan digitaalista omaisuutta aika ajoin, tai pitkällä aikavälillä”.

Lisäksi Tesla sanoi aikovansa hyväksyä Bitcoinin maksuvälineenä lähitulevaisuudessa soveltuvien lakien mukaisesti. Alussa Bitcoinin käyttö tulee olemaan rajoitettua.

Lisäksi raportissa mainittiin, että ”digitaalisen omaisuuden arvo on vaihdellut ja tulee myös mahdollisesti vaihtelemaan erittäin voimakkaasti muun muassa useista niihin liittyvistä riskeistä ja epävarmuustekijöistä johtuen”. Tesla sanoi pitävänsä Bitcoinia erittäin likvidinä. Tesla lisäsi myös vakiomuotoiset riskilausunnot raporttiinsa.

Tesla ei ole ainoa Bitcoinia omistava yritys, sillä myös useat rahoituslaitokset omistavat merkittäviä määriä Bitcoinia, mutta Tesla on kenties korkeimman profiilin julkisesti noteerattu yritys, jolla on Bitcoinia omistuksessaan. Viime aikoina Bitcoin on kokenut uusia kaikkien aikojen huippuja. Tällä hetkellä yhden Bitcoinin arvo on yli 42 000 dollaria. Uutisoinnin hetkellä maailman johtava kryptopörssi Binance vastasi kutsuihin tavallista hitaammin.

Teslan perustaja Elon Musk on antanut kommentteja usein kryptoista, mukaan lukien Bitcoinista ja viime aikoina myös Dogecoinista. Hänen kommenttiensa on koettu lisäävän kryptojen epävakautta, koska hänen Twitter-tilillään on yli 46 miljoonaa seuraajaa. Musk järjesti äskettäin kyselyn Dogecoinista, jossa ihmiset äänestivät Dogecoinin hinnan nousevan kuuhun asti.

Liity Binanceen