Malesiassa tuhotaan Bitcoin louhintafarmi tiejyrällä

Malesiassa tuhotaan Bitcoin louhintafarmi tiejyrällä

Malesian viranomaiset takavarikoivat Bitcoin-louhintalaitteita vihjeiden jälkeen. Laitteita käytettiin varastamalla sähköä laittomasti Sarawak Energyn sähkölinjoista. Laitteet asetettiin sitten parkkipaikalle, ja kohtaus videoitiin, kun puskutraktori tuhosi ne kaikki.

CNBC:n aiemmin tänään julkaiseman jutun mukaan kryptovaluuttojen louhinta ei ole Malesiassa laitonta, mutta virtalähteiden käyttöä koskevat erittäin tiukat lait. Sakkoja voidaan määrätä jopa 100 000 malesian ringgitin (23 700 dollaria) ja viiden vuoden vankeusrangaistukseen asti.

Siksi Malesian poliisiviranomaisten vastaus niin monen Bitcoin-louhintalaitteiston takavarikointiin ei tullut yllätyksenä. Operaatio laittoman Bitcoin-louhinnan lopettamiseksi oli Mirin lainvalvontaviranomaisten ja Sarawak Energyn yhteistyön tulos.

Borneon saaren luoteisosassa viranomaiset tekivät aiemmin tänä vuonna ratsioita louhintafarmeihin kuudessa erillisessä operaatiossa. Kun he olivat ottaneet laitteistot haltuunsa, poliisi päätti mieluummin tuhota louhintalaitteet kuin myydä ne, koska he toimivat tuomioistuimen määräyksen mukaisesti.

Sen lisäksi, että sähköverkosta varastettiin laittomasti sähköä, kolme taloa paloi. Mirin poliisiviranomaisten mukaan he ovat nyt lopettaneet kaiken laittoman louhintatoiminnan alueella.

Koska sähkövarkaus oli melko suuri – sähköä varastettiin noin 2 miljoonan dollarin arvosta – viranomaiset päättivät tehdä näytöksen tuhoamalla laitteistot. Siksi kaikki louhintalaitteet asetettiin poliisin parkkipaikalle, ja tiejyrä murskasi ne kaikki.

Toimittajat kuvasivat kohtauksen, ja paikallinen uutistoimisto Sarawak Daily julkaisi sen. Sittemmin video on levinnyt ja saanut lähes 700 000 katselukertaa YouTubessa.

Malesiassa tuhotaan Bitcoin louhintafarmi tiejyrällä

Kahdeksan ihmistä pidätettiin ratsioiden aikana, ja heistä kuutta vastaan on nostettu syytteet Malesian rikoslain 379 pykälän nojalla energian laittomasta käytöstä. Kuusi joutuu nyt kahdeksan kuukauden vankeusrangaistukseen, ja he joutuvat maksamaan jopa 1 900 dollarin sakot kukin.

Malesiassa harjoitetaan kuitenkin paljon laillista Bitcoin-louhintaa, ja sen osuus on lähes 3,5 prosenttia koko maailman Bitcoin-louhinnasta, mikä nostaa Malesian kymmenen suurimman Bitcoin-verkkoa eniten virtaa tuottavan maan joukkoon.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk

News source: https://cryptodaily.co.uk/2021/07/Malaysia-steamrollers-bitcoin-mining