Yhdysvaltain Bitcoin Spot ETF -hakijat valmistuvat SEC:n päätökseen

Yhdysvaltain Bitcoin Spot ETF -hakijat valmistuvat SEC:n päätökseen

Kaikki yksitoista omaisuudenhoitoyhtiötä, jotka hakevat hyväksyntää Bitcoin-ETF-rahastoilleen, ovat toimittaneet lopulliset muutosesityksensä Yhdysvaltain arvopaperimarkkinavalvojalle (SEC). Merkittäviin hakijoihin kuuluvat BlackRock, Grayscale, ArkInvest, Fidelity, Franklin, VanEck, Valkyrie, Bitwise, Hashdex, WisdomTree ja Invesco Galaxy.

Valkyrie, joka tekee strategisia siirtoja, nousi yhdeksi ensimmäisistä yhtiöistä, joka jätti lopullisen S-1-muutoksensa ennen odotettua tammikuun 10. päivän määräaikaa. Tämän päivämäärän spekuloidaan laajalti merkitsevän ensimmäisten paikalla olevien Bitcoin-ETF-rahastojen hyväksymistä Yhdysvalloissa.

Valkyrien jälkeen muut ehdokkaat seurasivat nopeasti perässä. WisdomTree, BlackRock, VanEck, Invesco ja Galaxy, Grayscale (S-3-hakemus), ARK Invest ja 21Shares, Fidelity, Bitwise ja Franklin Templeton jättivät peräkkäin lopulliset muutoksensa.

Kulujen alentaminen

Jotkut hakijat ovat pyrkineet ennakoivasti houkuttelemaan sijoittajia alentamalla merkittävästi kaupankäynnistä perittäviä maksuja mahdollisissa spot Bitcoin ETF -tuotteissa. Esimerkiksi ARK ja 21Shares aikovat luopua 0,25 prosentin palkkiosta ensimmäisestä 1 miljardin dollarin suuruisesta hallinnoitavasta varallisuudesta (AUM) kuuden kuukauden aikana listautumispäivästä alkaen.

BlackRockin Bitcoin-ETF perii 0,2 prosentin aloitusmaksun jälkeen 0,3 prosenttia ensimmäisten 12 kuukauden tai 5 miljardin dollarin AUM:n ajalta. Grayscalen omaisuudenhoidon huomattavan koon vuoksi odotukset ovat korkealla, että BTC ETF:n maksut ovat suhteellisen alhaiset. Myös Franklin ja Bitwise tarjoavat todennäköisesti alle 0,9 prosentin marginaalin maksuja.

Palkkioiden alennuksista huolimatta ETF-analyytikko Eric Balchunas ehdottaa, että meneillään oleva maksusota potentiaalisten spot Bitcoin-ETF:ien välillä tuskin muuttaa kilpailutilannetta merkittävästi. Balchunas huomauttaa, että historiallisesti pitkäaikaisiin sijoituksiin keskittyneet neuvonantajat ovat enemmän huolissaan säännöllisistä palkkioista. Hän kuitenkin myöntää mahdollisen vaikutuksen näihin ETF:iin, kun otetaan huomioon niiden samankaltaiset toiminnot.

BlackRock on jo hankkinut Bitcoineja rahastoon

Luottamuksen osoituksena BlackRock paljasti ostaneensa 5. tammikuuta 2024 227,9 BTC:tä 10 miljoonan dollarin arvosta. Yrityksen S-1-rekisteröinti-ilmoituksessa vahvistettiin, että nämä 400 000 osaketta edustavat kaikkia esitteen päivämääränä ulkona olevia osakkeita.

ARK ja 21Shares aikovat myös hankkia 437 000 dollarin arvosta noin 8. tammikuuta. Tätä rahastoa hyödynnetään Bitcoinin hankkimiseen ennen osakkeiden listaamista Cboe BZX -pörssiin.

Valmiina Bitcoin ETF:n hyväksyntään

Tämä lopullisten hakemusten vyöry luo pohjan sille, mikä voi olla historiallinen viikko Bitcoinille. Toiveikkaiden liikkeeseenlaskijoiden oli viimeisteltävä Form S-1 -muutoksensa ennen tammikuun 8. päivää, sillä nämä muutokset sisältävät ratkaisevia yksityiskohtia, kuten tietoja maksuista ja potentiaalisiin ETF-rahastoihin liittyvien markkinatakaajien henkilöllisyydestä.

Näistä yrityksistä on tulossa ensimmäiset paikalla olevat Bitcoin ETF:t Yhdysvalloissa. Spekulaatioita on paljon siitä, että SEC voisi myöntää hyväksynnän Spot Bitcoin ETF:lle myöhemmin tässä kuussa, ja hyväksynnän todennäköisyys on huikeat 95 prosenttia.

Mikäli hyväksyntä myönnetään, se olisi merkittävä askel kryptovaluuttojen hyväksynnössä Yhdysvalloissa. Spot Bitcoin ETF:t tarjoaisivat sijoittajille mahdollisuuden sijoittaa Bitcoiniin suoraan, mikä voisi lisätä kryptovaluuttojen saatavuutta ja likviditeettiä.

Spot Bitcoin ETF:n hyväksyminen voi myös johtaa muiden kryptovaluuttojen ETF:ien hyväksymiseen Yhdysvalloissa. Tämä voisi edelleen lisätä kryptovaluuttojen suosiota sijoittajien keskuudessa.

On kuitenkin myös mahdollista, että SEC ei myönnä hyväksyntää Spot Bitcoin ETF:lle. SEC on aikaisemmin vastustanut kryptovaluuttojen ETF:ien hyväksymistä, ja se on ilmaissut huolensa kryptovaluuttojen markkinoiden volatiliteetista.

Jos SEC ei myönnä hyväksyntää, se on pettymys monille kryptovaluuttojen sijoittajille. Se voisi kuitenkin myös johtaa siihen, että kryptovaluuttojen ETF:ien hyväksymistä koskeva lainsäädäntö kiristyy.

Seuraavien päivien ja viikkojen aikana nähdään, mitä SEC päättää. Jos hyväksyntä myönnetään, se olisi merkittävä askel kryptovaluuttojen hyväksynnössä Yhdysvalloissa.

  • BlackRock on yksi maailman suurimmista sijoitusyhtiöistä, ja sen Bitcoin-ETF:stä odotetaan olevan suosittu sijoituskohde.
  • Grayscale on johtava kryptovaluuttasijoitusyhtiö, ja sen Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) on maailman suurin Bitcoin-rahasto. GBTC:n on odotettu muuttuvan spot Bitcoin ETF:ksi, kun SEC antaa hyväksynnän.-hakijaa.

On mielenkiintoista nähdä, mitä tapahtuu Bitcoin ETF:ien hyväksymisessä Yhdysvalloissa. Se voisi olla merkittävä tapahtuma kryptovaluuttojen markkinoilla.


Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.