Etelä-Korea ehdottaa luottokorttien käyttörajoituksia kryptojen ostamiseen

Etelä-Korea ehdottaa luottokorttien käyttörajoituksia kryptojen ostamiseen

Etelä-Korean rahoituspalvelukomissio (FSC) ehdotti luottorahoituslain muuttamista siten, että paikallisilta kansalaisilta rajoitettaisiin kryptojen ostaminen luottokortilla.

Etelä-Korean rahoitusvalvontaviranomainen on ehdottanut, että kansalaisille rajoitettaisiin kryptovaluuttojen ostaminen luottokortilla. FSC sanoi haluavansa rajoittaa kryptojen käyttäjien kaupankäyntiä ulkomaisissa kryptopörsseissä.

Huoli kotimaisten varojen laittomasta ulosvirtauksesta

Lainsäädäntöä koskevassa ilmoituksessa FSC selitti, että se hakee osittaista muutosta ”luotto-erityisrahoitusliiketoimintalain täytäntöönpanoasetukseen” rajoittaakseen paikallisten kryptokauppiaiden kryptovaluuttojen ostamista ulkomaisista pörsseistä. Kieltämällä käytännössä kryptojen ostamisen luottokorteilla FSC toivoo voivansa puuttua lukuisiin havaitsemiinsa huolenaiheisiin:

Huolta on herättänyt kotimaisten varojen laiton ulosvirtaus ulkomaille, joka johtuu ulkomaisissa virtuaalivarojen pörsseissä suoritetuista korttimaksuista, rahanpesusta, keinottelusta ja spekulatiivisen toiminnan kannustamisesta

FSC

Erilaiset säännöt kotimaisille ja ulkomaisille pörsseille

Nykyisen lainsäädännön mukaan Etelä-Korea soveltaa tiukempaa sääntelyä paikallisiin kryptopörsseihin. Paikallisen eteläkorealaisen uutistoimiston Yonhapin mukaan kotimaiset kryptopörssit sallivat virtuaalivarojen siirrot talletus- ja nostotilien kautta vain, jos käyttäjän henkilöllisyys voidaan todentaa. Vastaavia sääntöjä ei kuitenkaan sovelleta ulkomaisiin kryptopörsseihin. Paikallisten kaupankäyntialustojen on myös käytävä läpi tiukat lisenssivalmistelut voidakseen tarjota fiat-kryptopalvelua, ja niiden on varmistettava kumppanuudet paikallisten pankkien kanssa.

Yonhapin raportin mukaan FSC aikoo kerätä julkista palautetta muutosehdotuksesta 13. helmikuuta 2024 asti. Ehdotusta odotetaan tarkistettavan ja äänestettävän muutosten toteuttamiseksi vuoden 2024 alkupuoliskolla.

Kryptosääntelyn parantaminen ja avoimuuden lisääminen

Etelä-Korea otti hiljattain käyttöön useita uusia sääntöjä, joita virtuaaliomaisuusyritysten on noudatettava. Pyrkiessään parantamaan avoimuutta ja kirjanpidon selkeyttä FSC julkaisi sääntöluonnoksen, jonka mukaan kryptovaluuttoja hallussaan pitävien tai liikkeeseen laskevien yritysten on ilmoitettava omistuksensa tilinpäätöksissä vuodesta 2024 alkaen. Sääntöluonnoksen mukaan paikallisten kryptoyritysten olisi julkistettava tiedot omistustensa ominaisuuksista, omistetuista määristä, noudatetuista liiketoimintamalleista ja sisäisistä kirjanpitokäytännöistä.

Maan henkilöstöhallintoministeriö ilmoitti hiljattain, että Etelä-Korean korkea-arvoisten julkisten virkamiesten on julkistettava krypto-omistuksensa tästä vuodesta alkaen. Ministeriön mukaan julkisten virkamiesten on ilmoitettava omistuksensa ”Julkisen etiikan ja avoimuuden aloitteeseen”, jossa selitetään, että sen tavoitteena on parantaa julkisen palvelun avoimuutta.


Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.