Nopea yhteenveto Ethereumin tulevista päivityksistä

Nopea yhteenveto Ethereumin tulevista päivityksistä

Ethereum 2.0 on melkein ovella ja viimeiset valmistelut lanseerausta varten ovat lähes käynnissä, joten Twitter-käyttäjä Croissant antoi seuraajilleen kurkistuksen muutamiin kehityskohteisiin, jotka voisivat antaa ETH:lle kaivattua sysäystä seuraavien parin vuoden aikana. Nämä on lueteltu ilman kronologista järjestystä.

NFT:iden tulo

Vaikka NFT:t ovatkin vielä hyvin alkuvaiheessa, ne muistuttavat sitä, millainen DeFi oli, kun se oli tulossa. NFT:t ovat jo luoneet merkittävää pöhinää kryptoalalla ja digitaalisten keräilyesineiden markkinoilla. Jotta saisit käsityksen NFT:iden ympärillä vallitsevasta vimmasta, taiteilija Beeplen luoma digitaalinen taideteos myytiin huutokaupassa 69 miljoonalla dollarilla.

Elon Muskin kaltaiset miljardöörit ovat myös auttaneet viemään NFT:t valtavirtaan, ja tämä on vasta alkua. Tällä hetkellä tuhannet devit ja monikansalliset yritykset rakentavat omia NFT-alustojaan. GameStopin, Nvidian ja Twitterin kaltaiset yritykset ovat kaikki käyneet keskusteluja NFT:iden toteuttamisesta jossakin muodossa.

EIP-1559

EIP-1559 eli Ethereum Improvement Proposal 1559 yksinkertaistaa Ethereumin vapaiden markkinoiden mekanismia ja muuttaa sen rahapolitiikkaa. EIP-1559 on yksi tärkeimmistä ehdotuksista Ethereumin historiassa.

Ehdotus tekee kaasumaksuista vakaampia ja ennustettavampia, ja transaktioiden lisääntyminen ja UX-päivitys muuttavat ETH:n deflatoriseksi.

Vähäinen pörssitarjonta

ETH:n tarjonta kryptovaluuttapörsseissä on tällä hetkellä kolmen vuoden alimmalla tasolla, ja tämä suuntaus on ollut vallitseva trendi viime vuosina. Tulevien kehityskulkujen, kuten EIP-1559-deflaation, myötä tämän alhaisen tarjonnan trendin odotetaan jatkuvan.

Älykkäiden sopimusten kasvu

Ethereum on eturivissä, kun puhutaan älysopimuksista, ja tällä hetkellä 26 prosenttia ETH:n kokonaismäärästä on lukittu verkon eri hajautettujen sovellusten (dApp) älysopimuksiin. Verkkoon tällä hetkellä lukittujen ETH:iden kokonaisarvostus on yli 57 miljardia dollaria, mikä on 15 prosenttia enemmän kuin vuoden alussa.

Kun yhä useampia ETH:ta vaativia protokollia luodaan, älysopimuksiin lukittujen ETH:iden määrä ja määrä kasvaa varmasti.

Synthetics

Synthetics antaa käyttäjille pääsyn markkinoille, jotka ovat vapaita sensuurista, keskittämisestä ja sääntelystä. ETH antaa sijoittajille pääsyn monenlaisille markkinoille, joille he eivät muuten pääsisi.

Tokenisointi ja nollatietotodistukset

Tokenisointi on yksi Ethereumin suurimmista käyttötapauksista, vielä enemmän NFT:iden tulon myötä. Tokenisoinnin avulla mikä tahansa omaisuuserä voidaan helposti esittää Ethereum-verkossa.

Toinen lupaava skaalautumisratkaisu ETH:lle on nollatietotodistukset, ja EVM-yhteensopiva käyttöönotto on odotettavissa elokuussa. Käyttöönotto lisää verkon turvallisuutta, jolloin se voi skaalautua jopa 10 000 transaktioon sekunnissa.

Layer-2 -ratkaisut

Useita hankkeita, joiden ainoana tavoitteena on viedä Ethereum skaalauksen osalta seuraavalle tasolle, on luotu tai ollaan luomassa. Verrattuna nykyisiin transaktioihin sekunnissa nämä ratkaisut tarjoavat kapasiteettia käsitellä 100 000 transaktiota sekunnissa, kun ne yhdistetään shardingiin.

Siirtyminen Proof-of-Stakeen

Proof-of-Stake edellyttää, että validoijat panostavat ETH:nsa, jolloin he voivat ansaita suurempia palkkioita, kun he lukitsevat tokeninsa. Siirtyminen PoS:ään vähentää myös energiankulutusta ja nopeuttaa transaktioiden nopeutta.

InterChain-tilit

Tällä hetkellä useat tiimit työskentelevät PoS-lohkoketjujen parissa niiden potentiaalin vapauttamiseksi. Ethereumin älykkäitä sopimuksia tullaan käyttämään miljardeittain ketjujen välisten tilien ja yhteentoimivien likvidien panosjohdannaisten kautta.

Älykkäiden sopimusten lompakot

Älykkäiden sopimusten lompakoita ylläpidetään koodilla yksityisten avainten sijaan, ja ne antavat käyttäjille pääsyn useisiin ominaisuuksiin, kuten kaasuttomiin transaktioihin, multi sig -ominaisuuksiin ja muihin.

Sharding

Sharding jakaa Ethereum-verkon yksittäisiin shardeihin, jolloin se voi tallentaa entistä enemmän dataa. Se myös lisää transaktioiden nopeutta huomattavasti.

Triple-Halving-tapahtuma

Muutosten, kuten Proof-of-Stakeen siirtymisen, alhaisen likviditeetin ja deflaation ansiosta Ethereum kokee tarjontashokin, joka vastaa kolmea BTC:n puolitustapahtumaa.

Yhteentoimivuus

Ethereum on jo asettunut DeFi:n ensisijaiseksi vaihtoehdoksi. Tulevaisuudessa protokollat siirtävät älykkäiden sopimusten ominaisuudet Ethereumille, jolloin ne hyötyvät tehokkaamman ekosysteemin eduista.

Kehitys

Tällä hetkellä Ethereumilla on lohkoketjuista eniten kehittäjiä. Itse asiassa vuodesta 2019 lähtien Ethereum on lisännyt 300 kehittäjää joka kuukausi. Näemme myös institutionaalisen kiinnostuksen kasvavan Ethereumia kohtaan.

Ethereum-hankkeet

Ethereumilla on tällä hetkellä yli 3000 hajautettua sovellusta ja 200 000 ERC-20-token-standardia. Yli 90 sadasta suurimmasta kryptoprojektista perustuu Ethereumiin.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk

News source: https://cryptodaily.co.uk/2021/07/ethereum-roundup-july-18