MasterCard ilmoittaa tukensa kryptovaluutoille sen omissa verkostoissaan

MasterCard ilmoittaa tukensa kryptovaluutoille sen omissa verkostoissaan
MasterCard

MasterCard tulee antamaan lähemmäs miljardille käyttäjälleen luvan käyttää kryptovaluuttoja yli 30 miljoonalla kauppiaalla, mutta se ei ole vielä tarkentanut mitä kolikoita tullaan tukemaan.

MasterCard on ilmoittanut suunnitelmistaan tukea kryptovaluuttoja vuonna 2021, tasoittaen lähes miljardille käyttäjälleen tietä käyttää digitaalista omaisuuttaan yli 30 miljoonalla kauppiaalla.

MasterCard uskoo että tämä voi avata kauppiaille mahdollisuuden saada uusia asiakkaita sekä rakentaa uskollisuutta jo olemassa oleville asiakkaille, jotka ovat jo siirtymässä digitaaliseen omaisuuteen perinteisten valuuttojen sijasta

“Kyse on valinnasta. Mastercard ei ole täällä suosittelemassa että aloitat käyttämään kryptovaluuttoja. Mutta olemme täällä mahdollistamassa että asiakkaat, kauppiaat ja myyjät voivat siirtää digitaalista arvoa”

Vaikka globaali maksujen jättiläinen huomioikin että se on suunnittelemassa tukea stablecoineihin (Stablecoin on yleistermi erikoislaatuisille kryptovaluutoille, joiden arvo pyritään pitämään mahdollisimman lähellä yhtä dollaria.) niiden ”luotettavuuden ja turvallisuuden” ansiosta, Mastercard kieltäytyi nimeämästä mitään tiettyä kryptovaluuttaa jonka se tulee integroimaan.

Mastercard kuitenkin tarjosi neljä peruskriteeriä joiden avulla se tulee arvioimaan mahdolliset varat: luja kuluttajien suoja – mukaanlukien kuluttajan yksityisyys ja turvallisuus, tiukka asiakkaiden tunnistus, paikallisten lakien ja säännösten noudattaminen, sekä vakaus maksuvälineenä.

Mastercard myös huomautti että se on ”aktiivisesti yhteydessä useamman keskuspankin kanssa ympäri maailmaa” tukeakseen aloitteita keskuspankkien digitaalisista valuutoista, eli CBDC:tä (Central Bank Digital Currency)

Viime vuonna yritys julkaisi virtuaalisen hiekkalaatikko työkalun havainnollistakseen kuinka CBDC:tä pystyy käyttämään kuluttajan tekemien ostosten käsittelyyn käyttäen Mastercardin infrastruktuuria.

Mastercardin ilmoitus raportoi myös lisääntyneestä kysynnästä kryptovaluutoille asiakkaidensa keskuudessa, huomaten että monet käyttäjät ovat ostaneet kryptovaluuttoja heidän MasterCard:aan keskellä tämänhetkistä bullmarkkinaa.

Digitaalisista valuutoista on tulossa tärkeämpi osa maksujen maailmassa

Mastercard päättelee.

”Me olemme täällä mahdollistamassa että asiakkaat, kauppiaat ja yhtiöt voivat liikuttaa digitaalista varantoa — perinteistä tai kryptovaluuttaa — kuinka he haluavat. Sen pitäisi olla sinun valintasi, se on sinun rahaasi”

Mastercard on jo kiinnittänyt merkittäviä resursseja tutkiakseen lohkoketjuteknologiaa, yhtiöllä on jo hallussaan 89 lohkoketju patenttia sekä lisäksi 285 hakemusta odottamassa.

Maksujen palveluntarjoaja on osallistunut kryptomaksuihin jo jonkin aikaa, luoden Wirexin ja BitPayn kumppanuudella kryptokortteja, vaikkei kryptovaluuttoja liikkunutkaan Mastercardin verkostossa.

Mastercardin ilmoitus on listassa viimeisin instituutioiden kryptovaluutan hyväksymisistä joita on tullut muutaman viime viikon aikana. Tällä viikolla Tesla ilmoitti Bitcoinien ostamisesta 1,5 miljardilla dollarilla käteisvaroistaan lisäten että se pian hyväksyy Bitcoin:n maksuna autoistaan.

Viime viikolla, Paypal vakuutti ilmoituksellaan että se tarjoaa kryptovaluutta maksuja 26 miljoonalle kauppiaalleen kun sen rajoitetut kryptovaluuttojen vaihtopalvelut ”ylittivät odotukset”

Viikkoa aikaisemmin, Visan puheen- ja toimitusjohtaja Al Kelly vahvisti uudelleen sitoumuksensa kryptovaluutta maksuihin ja -väyliin Q1 ansiojulkaisun aikana

Spekulaatiota siitä mikä teknologia-yhtiö tulee olemaan seuraava astumaan sisään kryptovaluuttojen jäniksenkoloon on myös alkanut ilmestyä, kun rahoituspalvelun tuottaja RBC Capital Markets totesi että Applen pitäisi seurata Teslan jalanjäljissä. RBC:n analysoija Mitch Steves kirjoitti asiakkailleen että kryptovaluuttojen lisääminen Apple Wallettiin loisi kookkaan uuden markkinan kasvuun.