Horizen Labsin perustajan mukaan keskuspankkien digitaaliset valuutat voivat lisätä Bitcoinin suosiota

Horizen Labsin perustajan mukaan keskuspankkien digitaaliset valuutat voivat lisätä Bitcoinin suosiota

Keskuspankkien digitaaliset valuutat, eli CBDC:t, saivat suosiota kaikkialla maailmassa vuonna 2020, kun kaikki maailman suurimmat taloudet harkitsivat oman digitaalisen rahansa tuottamista.

Mutta miten CBDC:t vaikuttavat Bitcoiniin (BTC), jos jokainen maa tulee esiin omalla digitaalisella valuutalla? Dean Steinbeck, Horizen Labsin perustaja ja operatiivinen johtaja, kertoi Cointelegraphille, että Bitcoinin ydinilmapiiri pysyy samanlaisena kuin aiemminkin:

”Viime aikoina on ollut paljon kansainvälistä toimintaa hallitusten kanssa, jotka tutkivat natiivien virtuaalisten varojen kehitystä”

Steinbeck toimii myös yleisneuvojana Horizenissa. Hän lisäsi:

”Terve, vankka virtuaalivarojen ekosysteemi tarjoaa mahdollisuuden laajempaan taloudelliseen osallisuuteen, tehokkaampiin markkinoihin ja niin edelleen.”

Kiina näennäisesti johti CBDC-rintamaa vuonna 2020 ja on jatkanut toimintaansa aktiivisesti. Yhdysvallat puolestaan keskittyy tarkkuuteen sen sijaan, että kiirehtisi digitaalista valuuttaa markkinoille.

”On vaikea sanoa, kuinka kasvava kiinnostus CBDC:n takana vaikuttaa bitcoiniin tai yleensä kryptovaluuttaan”, Steinbeck sanoi ja lisäsi: ”Bitcoinin piti aina toimia valtionhallinnon ulkopuolella vertaisverkolla, joten asia ei paljoa muutu niiden silmissä, jotka ovat kiinnostuneita Bitcoinista. Vielä on jää kuitenkin nähtäväksi, aikovatko hallitukset yrittää torjua digitaalista omaisuutta sen järjestelmän ulkopuolella, jonka he ovat itse luoneet.”

Bitcoinia ylläpitävät ihmiset ja algoritmi. Sen vaihtelevaa arvoa ainoastaan mitataan kansallisissa valuutoissa. Sitä vastoin maat sitovat CBDC-valuuttojensa arvot alkuperäisiin FIAT-valuuttoihin, vaikkakin tarkat määritelmät ovat vielä epäselviä. Kansallisten valuuttojen arvoon sidotut stablecoinit saattavat nähdä CBDC:n vaikutukset tulevaisuudessa Decredin perustajan Jake Yocom-Piattin viimeaikaisten kommenttien mukaan:

”Uskon, että kollektiivinen tietoisuus sensuurista – monien muiden muuttujien joukossa – on hyvä kryptovaluuttojen tulevaisuudelle”, Steinbeck sanoi. ”Laajempi tietoisuus digitaalisen valuutan eduista, kuten CBDC:t, voi myös johdattaa enemmän satunnaisia ​​käyttäjiä kryptojen maailmaan.”

Ranska jatkoi CBDC-testaustaan ​​aiemmin tänään kokeilemalla pankkien välistä maksua.

Kuinka CBDC:t todellisuudessa vaikuttavat Bitcoinin arvoon? Seuraa Bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen arvonkehitystä reaaliaikaisesti Binance-pörssissä.