Venäjän huippupankki Sberbank aikoo julkaista oman kryptovaluuttansa kevääseen 2021 mennessä

Venäjän huippupankki Sberbank aikoo julkaista oman kryptovaluuttansa kevääseen 2021 mennessä

Sberbank, Venäjän suurin valtion omistama pankki, on ilmoittanut jättäneensä Venäjän keskuspankille hakemuksen lohkoketjualustan käynnistämisestä ”Sbercoin”-kryptovaluutalle. Sbercoin tulee olemaan ”stablecoin”, eli arvonsa vakaana pitävä kryptovaluutta. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Cointelegraph.

Sberbankin transaktioliiketoiminnan johtaja Sergey Popov ilmoitti uutisesta 21. tammikuuta paikallisessa finanssitapahtumassa, uutisoi Venäjän uutistoimisto Interfax.

Julkaisussa ”Digitaalinen muutos ja näkymät digitaalitalouden sääntelyssä” Popov sanoi, että Sberbank haki lupaa keskuspankilta tammikuun alussa ja selitti, että rekisteröintimenettely kestää yleensä enintään 45 päivää. Täten pankki voi käynnistää stablecoininsa tämän vuoden kevääseen mennessä, virkamies sanoi. Sberbank kuitenkin selvittää edelleen, kuinka verottaa Sbercoinia:

”On todennäköistä, että tämä projekti käynnistetään keväällä. On vielä yksi asia, jota ei ole vielä täysin ratkaistu ja joka liittyy digitaalisten rahoitusvarojen verotukseen. Toivomme, että tämä asia ratkaistaan ​​pian.”

Popovin kerrotaan lisänneen, että Sberbank on ”valmis työskentelemään tällaisen FIAT-valuutan kanssa” toistaiseksi teknologisesta näkökulmasta. ”Olemme suorittaneet sisäisen testauksen varmistaaksemme, että ratkaisu toimii”, hän sanoi.

Sberbank ei vastannut välittömästi Cointelegraphin kommentointipyyntöön.

Sberbank julkaisi marraskuun lopulla uutisen alkuperäisen Sbercoin-tunnuksen kehittämisestä marraskuun lopussa. Sberbankin uusin ilmoitus ilmestyy pian sen jälkeen, kun Venäjä hyväksyi virallisesti salauslain ”Digitaalisista rahoitusvaroista” 1. tammikuuta 2021.

Loppuvuodesta 2020 Venäjän valtion duuman jäsen Anatoly Aksakov sanoi, että duuman finanssimarkkinakomitea odottaa Venäjän kryptovaluuttojen kehittyvän maan uuden kryptolain hyväksynnän myötä.