JPMorgan: Bitcoin ei hajauta portfolioita kuten luulemme

JPMorgan: Bitcoin ei hajauta portfolioita kuten luulemme
JPMorgan

Finanssijätin analyytikot kertoivat että jos Bitcoin ei nouse pian takaisin 40 000 dollariin, sijoittajat näkevät todennäköisesti salkunsa sulavan ja sijoitetun pääoman kokevan suuria menetyksiä. Bitcoinin arvo on laskenut 9 000 dollaria sen jälkeen, kun se oli saavuttanut uuden kaikkien aikojen ennätyksensä, täytyy miettiä, kestääkö hetki, ennen kuin Bitcoin nousee jälleen 40 000 dollarin alueelle.

JPMorgan: Bitcoin ei ole niin vahva kuin luulemme

Nyt JPMorgan väittää, että digitaalinen valuutta ei ole paras tapa hajauttaa salkkuaan. He väittävät, että viimeaikainen asenne Bitcoinista, joka toimii suojaustyökaluna, ei ole täysin totta.

Siitä lähtien, kun koronaviruspandemia alkoi riepotella maailman rahoitusmarkkinoista, Bitcoin ja kryptovaluutat ovat saaneet uusia sijoittajia. Aikaisemmin esimerkiksi Bitcoin ei ollut muuta kuin spekulatiivinen sijoituskohde mikä oli riskialtista, mutta joka voisi silti tehdä ihmisestä rikkaan yön yli, jos hän pelasi korttinsa oikein.

Koronaviruspandemian jälkeen monet ihmiset kuitenkin katsovat Bitcoinia täysin uudessa valossa. He pitävät sitä voimavarana, joka voisi pitää sijoitussalkun vakaana ja turvallisena taloudellisen kiistan aikana. Tämän uuden ajattelun seurauksena Bitcoinin arvo on noussut viisinumeroiseen lukuun ja monet analyytikot uskovat, että Bitcoin voi nähdä kuusinumeroisen alueen, joka on vähintään 100 000 dollaria ennen vuoden loppua.

JPMorgan ei ole aivan samaa mieltä. Tuoreessa raportissa rahoitusyhtiö toteaa, että omaisuus on edelleen enimmäkseen suosittu yksityissijoittajien keskuudessa, ja väittää, että siksi Bitcoin on edelleen erittäin sidottu ”suhdannevaroihin”. Täten suuret arvon muutoksen eivät todennäköisesti katoa Kryptomarkkinoilta lähitulevaisuudessa.

John Normand ja Federico Manicardi – yhtiön analyytikot – kirjoittivat raportissaan, että Bitcoin oli ”vähiten luotettava suojaus akuutin markkinastressin aikana”. He sanoivat myös, että vaikka he voivat ymmärtää, miksi sijoittajat ovat niin kiinnostuneita siitä, Bitcoin ei todennäköisesti käyttäydy ”perinteisen puolustavan omaisuuden” tavoin missään vaiheessa tulevaisuudessa.

He totesivat myös, että vaikka edellisillä vuosina Bitcoin:lla on ollut vähäinen korrelaatio jalometallien ja fiatin kanssa, viime päivinä se liikkuu enemmän rinnakkain tavallisten sijoitusvälineiden kanssa, joten se ei todennäköisesti toteuta monipuolistamista, kuten monet sijoittajat uskovat.