Presidentti Biden jäädyttää FinCEN:in ehdottamat kryptolompakoita koskevat rajoitukset

Presidentti Biden jäädyttää FinCEN:in ehdottamat kryptolompakoita koskevat rajoitukset

Presidentti Joe Biden on jäädyttänyt kaikki sääntely- ja rajoitusprosessit, kuten FinCEN-säännöt, jotka ovat haitallisia kryptoteollisuudelle. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Cointelegraph.

Yksi ensimmäisistä toimista, jotka presidentti Joe Biden on toteuttanut ensimmäisenä virkapäivänään, on jäädyttää liittovaltion sääntelyprosessit, mukaan lukien entisen valtiovarainministerin Steven Mnuchinin ehdottamat kiistanalaiset kryptolompakoita koskevat säännöt.

Ilmoitus tuli Valkoisen talon muistiossa eri liittovaltion virastojen johtajille, mukaan lukien FinCEN (Financial Crimes Enforcement Network). Määräyksessä ei määritellä kryptolompakkoja koskevaa ehdotusta, mutta se jäädyttää kaikki viraston sääntöjen laatimiset 60 päivän ajaksi muistion laatimisesta.

Salausalan sisäpiiriläiset ovat kiittäneet muutosta Compound Finance -yhtiön yleisneuvoston Jake Chervinskyn mukaan;

”Taistelimme kovasti ja ansaitsimme oikeuden hengittää ja nollata. Janet Yellen ei ole Steve Mnuchin. Olen optimistinen.”

FinCEN teki itse ylläpitämänsä lompakkoehdotuksen 18. joulukuuta Yhdysvaltain entisen valtiovarainministerin Mnuchinin johdolla. Jos se hyväksytään, pankkien ja rahapalveluyritysten on toimitettava raportit, pidettävä kirjaa ja varmistettava asiakkaiden henkilöllisyys, jotka harjoittavat liiketoimintaa yksityisillä kryptovaluuttalompakoilla.

Alan johtajat, mukaan lukien finanssipalveluyrityksen Squaren toimitusjohtaja Jack Dorsey, ovat arvostelleet ehdotusta laajalti. Dorsey sanoi, että kryptovaluutoille ei pitäisi vaatia nimien ja osoitteiden keräämistä, koska sitä ei vaadita käteiselle rahallekaan tänä päivänä.

Kriitikot totesivat myös, että olisi teknisesti mahdotonta noudattaa monia hankkeita, koska monet älykkäät smart-sopimukset eivät sisällä nimi- tai osoitetietoja.

Biden on nimittänyt valtiovarainministeriksi Janet Yellenin, joka on vaiennut kryptoaiheesta tällä viikolla väitettyään ensin, että ”kryptovaluuttoja käytetään lähinnä laittomaan rahoitukseen”. Chervinsky puolestaan näkee Yellenissä toivoa:

”Ensinnäkin kuka tahansa on parempi kuin sihteeri Mnuchin, joka päätti kauan sitten, että kaikki kryptot ovat pahasta. Toiseksi, vaikka tohtori Yellen ei ehkä ole nyt kryptojen fani, uskon hänen olevan avoin oppimaan uutta ja noudattavan yleistä järjestystä päättäessään uusista säännöksistä. Se on hyvä asia.”

Biden on myös valinnut arvopaperi- ja vaihtokomission johtajaksi Gary Genslerin, joka näyttää olevan edeltäjäänsä myötämielisempi hajautettuja järjestelmiä kohtaan.