VanEck lanseeraa lohkoketju- ja kryptovaluuttateollisuus ETF:n Euroopassa

VanEck lanseeraa lohkoketju- ja kryptovaluuttateollisuus ETF:n Euroopassa

VanEck Vectors Digital Assets Equity UCITS ETF -nimellä kulkeva tuote on julkisesti saatavilla Lontoon pörssissä ja Deutsche Boerse -pörssissä. Suomessa kyseinen ETF on saatavilla Nordnet.fi -pörssissä tickerillä DAPP

Maailmanlaajuinen sijoitusyhtiö VanEck ilmoitti lanseeraavansa Euroopassa pörssinoteeratun ETF-rahaston, jonka tarkoituksena on altistaa sijoittajat yrityksille, jotka ohjaavat maailmantalouden digitaalista muutosta, erityisesti lohkoketju- ja kryptovaluuttateollisuutta. VanEck Vectors Digital Assets Equity UCITS ETF -nimellä kulkeva tuote on julkisesti saatavilla Lontoon ja Deutsche Boerse -pörssissä, ja sen kokonaiskustannussuhde (TER) on 0,65 prosenttia.

Äskettäin lanseerattu ETF seuraa MVIS Global Digital Assets Equity Index -indeksiä, joka koostuu yrityksistä, jotka saavat vähintään 50 prosenttia tuloistaan digitaalisista varoista.

”On hienoa nähdä, että puhtaasti krypto-osakkeisiin perustuva ETF tulee markkinoille Euroopassa”, ”Se on ensimmäinen laatuaan.”

VanEckin digitaalisten varojen johtaja Gabor Gurbacs

VanEck ja kryptovaluutta-ETF-markkinat

VanEck lanseerasi vastaavan tuotteen Nasdaqin kautta aiemmin tänä vuonna. Lisäksi yritys odottaa Yhdysvaltain arvopaperimarkkinavalvonnan (SEC) päätöstä Bitcoin-ETF:stä ainakin kesäkuussa.

Yhtiö odottaa, että nykyinen SEC:lle jätetty Bitcoin-ETF hyväksytään markkinoiden kasvun perusteella. Lisäksi SEC hyväksyi Coinbase Global Inc:n (NASDAQ: COIN) listautumisannin, mikä maalaa kuvan siitä, että kryptovaluutta-ala on tullut jäädäkseen.

”Maailmantalouden digitalisoituminen on kiihtynyt viime vuosina, ja kryptovaluuttojen kypsyessä tämä on ajanut useiden innovatiivisten yritysten kasvua – ei vain kryptovaluuttojen louhijoiden, vaan myös kryptovaluutta pörssien, maksujen, palveluiden, varastoinnin, sähköisen kaupankäynnin ja paljon muuta”. ”Tähän asti sijoittajat ovat kuitenkin joutuneet valitsemaan rahastojen joukosta, joihin on liian usein kuulunut yrityksiä, jotka liittyvät digitaalisiin omaisuuseriin vain pintapuolisesti. Tämän olemme pyrkineet ratkaisemaan lanseeraamalla DAPP:n, rahaston, jonka tuominen markkinoille on meille suuri ilo.”

VanEckin ETF-tuotteiden johtaja, toimitusjohtaja Ed Lopez

Vaikka kryptovaluutta-ala on ylittänyt 2 biljoonan dollarin markkina-arvon, jotkut analyytikot ovat edelleen sitä mieltä, että markkinat eivät ole vielä riittävän kypsät, jotta SEC voisi hyväksyä Bitcoin ETF:n. Ark Investment Managementin toimitusjohtaja Cathie Wood kertoi hiljattain yleisölle, että hänen mielestään Bitcoin-markkinoilla saattaisi tarvita 2 biljoonan dollarin kysynnän ennen kuin SEC hyväksyy ETF:n.

Edellinen hallinto hylkäsi kaikki aiemmat SEC:lle jätetyt Bitcoin-ETF:t. Kryptovaluutta-ala odottaa kuitenkin muutosta Bidenin hallinnon myötä, kun SEC:n puheenjohtajaksi nimitetty Gary Gensler on juuri nimitetty.

Keskustelu saattaa kuitenkin olla vielä ennenaikaista ja ehkä alhaalla toteutettavien asioiden listalla. ”On varmasti liian aikaista sanoa, mikä on hänen näkemyksensä kryptosta, onko se prioriteetti, mitä se vaikuttaa markkinoihin, ja mielestäni se voi olla jopa ennenaikainen keskustelu”, totesi Bitwise Asset Managementin sijoitusjohtaja Matthew Hougan.