Accenture ja Digital Dollar Foundation kokeilevat CBDC:tä Yhdysvalloissa tänä vuonna

Accenture ja Digital Dollar Foundation kokeilevat CBDC:tä Yhdysvalloissa tänä vuonna

Viidessä pilottiohjelmassa kerätään tietoja digitaalisesta dollarista Yhdysvalloissa seuraavien 12 kuukauden aikana.

Fortune 500 -yritys Accenture on liittoutunut Digital Dollar Foundationin kanssa toteuttaakseen Central Bank Digital Currency (CBDC) -kokeiluja Yhdysvalloissa

Maanantaina 3. toukokuuta julkistettu uusi ’Digitaalinen dollari -hanke’ toteuttaa viisi CBDC-pilottiohjelmaa seuraavien 12 kuukauden aikana. Hankkeen tavoitteena on tuottaa tietoa, jonka avulla Yhdysvaltojen poliittiset päättäjät saavat tietoa siitä, miten kotimaista digitaalista valuuttaa voidaan kehittää

Digitaalinen dollari -hanke käynnistää seuraavien kahden kuukauden aikana kolme pilottiohjelmaa, joilla kerätään tietoa digitaalisen dollarin toiminnallisista, sosiologisista ja liiketoiminnallisista hyödyistä

Al Jazeera raportoi, että Commodity Futures Trading Commissionin puheenjohtaja ja Digital Dollar Foundationin perustaja Christopher Giancarlo korosti CBDC:tä koskevien Yhdysvaltojen tietojen puutetta:

”Maailmalla järjestetään viikoittain konferensseja ja julkaistaan konferenssijulkaisuja CBDC-järjestelmistä, jotka perustuvat muista maista saatuihin tietoihin. Yhdysvalloissa ei kuitenkaan ole saatavilla mitään todellisia tietoja ja testejä, jotka voisivat toimia keskustelujen pohjana. Me pyrimme tuottamaan tällaista todellista tietoa.”

Yhdysvaltojen keskuspankki -maailman varantovaluutan johtajana- suhtautuu asiaan kuitenkin varovaisesti. Pankin puheenjohtaja Jerome Powell vastasi, että on paljon tärkeämpää saada digitaalinen dollari oikein kuin olla nopea, lisäsi raportti.

Giancarlo vastasi, että Powell oli oikeassa ollessaan varovainen, mutta varoitti, että Yhdysvallat voi jäädä yhä enemmä jälkeen, kun Kiina jatkaa omaa CBDC- testaustaan ja käyttöönottoa.

Vaikka Yhdysvaltojen keskuspankki on tutkinut CBDC:n teknologiaa ja sovelluksia, Yhdysvallat on jäänyt jälkeen muilla lainkäyttöalueilla meneillään olevista digitaalisista valuuttaa koskevista aloitteista.

Kiinan keskuspankki ja johtavat valtionpankit ovat viime aikoina valmistautuneet testaamaan digitaalista Yuania 5. toukokuuta järjestettävää ostosjuhlaa varten.

Accenture on työskennellyt useissa CBDC-hankkeissa myös muisa maissa, kuten Kanadassa, Singaporessa, Ranskassa ja Ruotsissa, jossa pilottihankkeen ensimmäinen vaihe on jo saatu päätökseen.

Kansainvälisen järjestelypankin tutkimuksen mukaan 80 prosenttia maailman keskuspankeista tutkii jo CBDC:n liikkeelle laskemista.