VanEck haluaa listata ensimmäisen Ethereum ETF:n Yhdysvalloissa

VanEck haluaa listata ensimmäisen Ethereum ETF:n Yhdysvalloissa

VanEck aikoo olla ensimmäinen yritys Yhdysvalloissa, joka listaa pörssinoteeratun Ethereum rahaston (ETF).

Omaisuudenhoitaja VanEck on ensimmäisenä yrityksenä jättänyt hakemuksen Ethereum ETF:n Yhdysvaltain arvopaperimarkkinavalvonnalle. VanEck haluaa helpottaa yksityisten ja institutionaalisten sijoittajien pääsyä toiseksi suurimpaan kryptovaluuttaan markkinakapasiteetiltaan omistamatta sitä suoraan.

ETF:n nimi on VanEck Ethereum Trust, ja se julkaistiin perjantaina SEC:n arkistossa. ”Trustin sijoitustavoitteena on heijastaa MVIS® CryptoCompare Ethereum Benchmark -kurssin kehitystä vähennettynä Trustin toiminnasta aiheutuvilla kuluilla. Sijoitustavoitteensa saavuttamiseksi Trust pitää hallussaan Ethereumia (”ETH”) ja arvostaa osuutensa päivittäin raportoidun MVIS® CryptoCompare Ethereum Benchmark Rate -kurssin perusteella”, ilmoituksessa sanotaan.

VanEck on jättänyt aikaisemmin myös Bitcoin ETF -ehdotuksensa Yhdysvaltain SEC:lle. Sääntelyviranomainen on saanut lukuisia Bitcoin ETF -ehdotuksia, mutta hylännyt ne kaikki. Tällä hetkellä SEC tarkastelee yhdeksää Bitcoin ETF -hakemusta. Kryptoalalla ollaan optimistisia sen suhteen, että Gary Genslerin johtaman SEC:n nykyinen johto hyväksyy ainakin yhden Bitcoin ETF:n.

VanEck Ethereum Trust on ensimmäinen pelkästään Ethereumiin keskittyvä ETF, joka on jätetty Yhdysvalloissa. Vaikka Yhdysvallat ei ole vielä hyväksynyt yhtään Bitcoin-ETF:ää, Kanada on jo hyväksynyt muutaman, mikä antaa sijoittajille mahdollisuuden altistua johtavalle kryptovaluutalle. Lisäksi Kanada hyväksyi hiljattain kolme Ethereum-ETF:ää, mikä tekee siitä ensimmäisen Pohjois-Amerikan maan.

Yhdysvaltain SEC:llä menee aikaa markkinoiden analysointiin. Yli 2 biljoonan dollarin markkinakapasiteetin vuoksi useat asiantuntijat kuitenkin uskovat, että Yhdysvallat on jäänyt jälkeen muista johtavista maista kryptoalalla ja tulee ottamaan kiinni muita tulevaisuudessa.

VanEckin ehdotus tulee samaan aikaan, kun Ethereum kurssi on rajussa nousussa. Ethereum saavutti kaikkien aikojen korkeimman tuloksen yli 4000 dollarin. Täältä voit tarkistaa realiaikaisen kryptovaluutta kurssitiedot.