UBS tarjoaa varakkaille asiakkailleen mahdollisuuden sijoittaa kryptovaluuttoihin

UBS tarjoaa varakkaille asiakkailleen mahdollisuuden sijoittaa kryptovaluuttoihin

Sveitsiläispankki UBS tutkii tiettävästi tapoja, joilla se voi tarjota varakkaille asiakkailleen mahdollisuuden sijoittaa kryptovaluuttoihin.

Kuluneen vuoden aikana kryptovaluutta-alalle on tullut lukuisia perinteisiä rahoituslaitoksia. Monet niistä tarjoavat asiakkailleen pääsyä kryptovaluuttoihin suoraan tai välillisesti. UBS saattaa olla seuraava, kun lähteet paljastivat, että sveitsiläinen pankki tutkii mahdollisia tapoja tarjota kryptovaluuttoja asiakkailleen.

Lähteet kertoivat Bloombergille, että UBS haluaa tarjota varakkaille asiakkailleen pääsyn kryptovaluuttoihin. Asiakkaat voivat kuitenkin vain pienen osan varallisuudestaan kohdentaa kryptovaluuttoihin niiden volatiliteetin vuoksi. Lähteet lisäsivät, että UBS pitää vaihtoehtonsa avoimina, ja yksi niistä on se, että asiakkaat voivat sijoittaa kolmannen osapuolen sijoitusinstrumenttien kautta.

Siirto heijastelee Morgan Stanleyn ja Goldman Sachsin siirtoa. Sijoituspankit ilmoittivat muutama viikko sitten, että niiden varakkaat asiakkaat voivat päästä käsiksi kryptovaluuttoihin. Morgan Stanley on jo käynnistänyt palvelun, kun taas Goldman Sachs aikoo aloittaa tällä vuosineljänneksellä.

Citigroup ja JPMorgan Chase ovat kaksi muuta johtavaa yhdysvaltalaista pankkia, joiden kerrotaan harkitsevan vastaavia toimia. Lähteet lisäsivät, että UBS harkitsee kryptovaluutta-alalle tuloa asiakkaidensa suuren kysynnän vuoksi.

Kryptovaluuttojen ja niihin liittyvien tuotteiden suuri kysyntä on syy siihen, miksi muut johtavat investointipankit ovat tulleet kryptoalalle. ”Seuraamme tiiviisti digitaalisten varojen kehitystä. Tärkeintä on, että olemme eniten kiinnostuneita digitaalisten omaisuuserien perustana olevasta teknologiasta, nimittäin lohkoketjusta”, UBS sanoi lausunnossaan.

Bitcoinin ralli viimeisten kahdentoista kuukauden aikana on herättänyt yksityisten ja institutionaalisten sijoittajien huomion eri puolilla maailmaa. Tämän seurauksena suuri määrä yksityisiä ja institutionaalisia sijoittajia on rynnistänyt markkinoille, mikä on tehnyt kryptovaluutasta 2 biljoonan dollarin toimialan.

UBS saattaa olla siirtymässä kryptoalalle pysyäkseen mukana paikallisessa kilpailijassaan Julius Baer Groupissa. Julius Baerin toimitusjohtaja Philipp Rickenbacher paljasti viime viikolla pidetyssä konferenssissa, että varainhoitaja työskentelee kumppanuuksien parissa, joiden avulla sen asiakkaat pääsisivät käsiksi kryptovaluuttoihin.