SpaceX laukaisee ’Doge-1”-lennon kuuhun

SpaceX laukaisee ’Doge-1”-lennon kuuhun

Dogecoin, kryptovaluutta, joka alkoi vitsinä, on nyt matkalla SpaceX:n avulla kuuhun. Geometric Energy Corporation ilmoitti, että ”DOGE-1”-lento kuuhun on historian ensimmäinen kaupallinen kuulento, joka maksetaan kokonaan Dogecoin:lla.

Tehtävä on Geometric Space Corporationin (GSC) ja SpaceX:n välinen yhteistyö, ja siinä laukaistaan 40 kilon painoinen Cubesat SpaceX Falcon 9:n kuun hyötykuormalähetyksen kyytipojaksi. Laukaisun odotetaan tapahtuvan vuoden 2022 alussa.

”Geometric Energy Corporation ja SpaceX ovat virallisesti käyneet kauppaa Dogecoin:lla kanssa tämän suuruusluokan kaupassa, Geometric Energy Corporation ja SpaceX ovat vakiinnuttaneet DOGE:n aseman avaruusalan kuuhun liittyvässä liiketoiminnassa”.”

Geometric Energyn toimitusjohtaja Samuel Reid kommentoi Geometric Energyn ja SpaceX:n yhteistyötä lausunnossaan:

”Tämä operaatio osoittaa kryptovaluutan soveltamisen Maan kiertoradan ulkopuolella ja luo perustan planeettojen väliselle kaupankäynnille. ”Olemme innoissamme laukaistessamme DOGE-1:n Kuuhun!”

SpaceX:n kaupallisesta myynnistä vastaava varatoimitusjohtaja Tom Ochinero kommentoi suunniteltua tehtävää:

Dogecoin, joka alkoi vain internet-meeminä, jää nyt historiaan ensimmäisenä kryptovaluuttana, joka lennättää hyötykuorman Kuuhun. Elon Musk vihjasi tästä virstanpylväästä jo aiemmin 1. huhtikuuta twiittaamalla ”SpaceX aikoo viedä Dogecoinin kuuhun”.

Yllättäen aprillipäivän twiitti on paljastunut todeksi. Miljardööri on aiemmin myöntänyt, että hän vitsailee toisinaan kryptovaluutasta, mutta että ne ovat ”vain vitsejä”. Musk on tiettävästi joutunut SEC:n uuden tutkinnan kohteeksi kryptovaluuttojen väitetyn manipuloinnin vuoksi useiden kryptovaluuttaan liittyvien twiittien jälkeen. Vuonna 2018 Musk joutui SEC:n syytteeseen, jonka seurauksena hänen oli maksettava 20 miljoonan dollarin sakko ja luovuttava Teslan puheenjohtajuudesta kolmeksi vuodeksi.

Dogecoin on ylittänyt kaikki odotukset yli 69 miljardin dollarin markkina-arvon myötä. Dogecoin 1 -lähetysilmoitus seuraa Muskin esiintymistä Saturday Night Live -ohjelmassa. Muskin internet- ja sosiaalinen läsnäolo mainitaan kuitenkin usein Dogecoinin huiman nousun syyksi. Suunnitellun kuuhun suuntautuvan tehtävän myötä Dogecoinin hinta todennäköisesti nousee vastaavasti.

Elon Muskin esiintyminen Saturday Night Live -ohjelmassa