Morgan Stanleystä tulee ensimmäinen merkittävä Bitcoin-sijoituksia tukeva pankki USA:ssa

Morgan Stanleystä tulee ensimmäinen merkittävä Bitcoin-sijoituksia tukeva pankki USA:ssa

Keskiviikkona jaetussa sisäisessä muistiossaan sijoituspankki Morgan Stanley on ilmoittanut käynnistävänsä kolme rahastoa, jotka mahdollistaisivat bitcoin-omistukset yksittäisille asiakkaille. Asiasta uutisoi ensimmäisenä uutissivusto cryptodaily.co.uk.

Tämä on mullistava uutinen kryptopiireissä: suuri rahoituslaitos, erityisesti pankkilaitos, hyväksyy nyt bitcoinit omaisuusluokaksi. Morgan Stanleyn päätös on ensimmäinen alallaan ja asettaa yrityksen malliesimerkiksi, sillä muut suuret rahoituslaitokset todennäköisesti ottavat yrityksestä mallia.

Ilmoitus on ajankohtainen ja merkityksellinen indikaattori siitä, kuinka vahvasti Bitcoin on mennyt eteenpäin: alfa-kryptovaluutta on juuri saavuttanut uuden ennätyksen, 61 742 dollaria, 13. maaliskuuta 2021.

Yritys on yksi kuudesta yhdysvaltalaisesta pankista, jotka ovat ilmaisseet kiinnostuksensa bitcoiniin omaisuusluokkana ja keinona suojautua inflaatiolta. Erityisesti Goldman Sachs, JPMorgan Chase ja Bank of America -yrityksen varallisuudenhoitoyksiköt kieltävät neuvonantajiaan tarjoamasta suoria bitcoin-sijoituksia.

CNBC:n yksinoikeudellisen raportin kautta jakamien tietojen mukaan pankki kuitenkin harkitsee bitcoinia koskevia hakemuksia vain yksittäisiltä asiakkailtaan, joilla on vähintään 2 miljoonaa dollaria varoja yrityksen hallussa.

Morgan Stanley on myös vahvistanut, että muiden sijoituspalveluyritysten vähimmäisvaatimukset liittyä mukaan on viisi miljoonaa dollaria (USD), ja viittasi siihen, että rajoitukset asetettiin, koska he voivat harkita pääsyn tarjoamista vain asiakkaille, joilla on korkea riskinsietokyky.

Morgan Stanley on vakiintunut tuotenimi varallisuudenhoidossa ja rahoitusalalla, ja sen asiakkaiden omaisuus on noin 4 miljardia dollaria. Molempien sijoittajaryhmien tilien on täytynyt olla auki aktivoituina vähintään kuusi kuukautta ennen hakemusta.

Morgan Stanley asettaa hyväksymilleen yhdysvaltalaisille sijoittajille, joilla on välitystili ja hyväksytyt varat, bitcoin-sijoituksille tiukan rajan, joka on 2,5 % asiakkaan kokonaisomistuksesta. Tarjolla olevista kolmesta rahastosta tunnistettiin kaksi. Yksi on Mike Novogratzin perustama kryptoyritys Galaxy Digital, ja toinen on varainhoitaja FS Investmentsin ja Bitcoiniin erikoistuneen teknologia- ja rahoitusyhtiön NYDIGin yhteistyöprojekti.

Morgan Stanlyn mukaan vähimmäissijoitukset alkavat 25 000 dollarista Galaxy Bitcoin Fund LP:n ja FS NYDIG Select Fund -rahaston kautta. Se on lähtötaso, joka asetetaan yhdessä Galaxy Institutional Bitcoin Fund LP:n kanssa, jolla on vähintään 5 miljoonan dollarin sijoitussumma. Sijoituskierrokset avataan ensi kuussa.

Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedoksi. Sitä ei tarjota eikä ole tarkoitettu käytettäväksi laki-, vero-, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.
Liity Binanceen