Goldman Sachs, JPMorgan, UBS käyvät kauppaa Polkadotin kryptovaluttaan sidotulla ETP:llä

Goldman Sachs, JPMorgan, UBS käyvät kauppaa Polkadotin kryptovaluttaan sidotulla ETP:llä

Ostot viittaavat institutionaalisten sijoittajien haluun sijoittaa laajemmin kryptovaluuttoihin myös muihin kuin Bitcoin ja Ethereum.

Goldman Sachs, ICAP, JPMorgan ja UBS ovat sijoittaneet varantoja ETP:n, joka tarjoaa mahdollisuuden sijoittaa Polkadotin DOT-kryptovaluutalle.

Tiedot osoittavat, että nämä pankit ja välittäjät ostivat pieniä määriä osuuksia Sveitsissä sijaitsevasta 21Shares ETP:stä. Osakkeet debytoivat 4. helmikuuta Sveitsin SIX-pörssissä hintaan 22-23 dollaria ja ovat sen jälkeen nousseet 30 dollariin.

Ostot viittaavat institutionaalisten sijoittajien haluun laajentaa kryptovaluutta portfoliota nykyisillä härkämarkkinoilla. Polkadotin DOT-kryptovaluutan markkina-arvo on tällä hetkellä yli 19 miljardia dollaria, mikä tekee siitä viidenneksi suurimman kryptovaluutan CoinGecko-tietojen mukaan. Ethereumin perustajan Gavin Woodin ideoima Polkadot on lohkoketjuverkko, joka tukee erilaisia ​​toisiinsa liittyviä aliketjuja, joita kutsutaan ”parachains” laskuvarjoiksi.

Selvyyden vuoksi ETP sijoittajat eivät investoi itse DOT:iin, vaan pikemminkin indexiin, joka seuraa DOT:n arvonkehitystä. Heidän ei tarvitse ladata erityisohjelmistoja lompakon käyttämiseen, ja ETP täyttää perinteisen sijoittamisen arkipäiväiset vaatimukset, kuten kansainvälisen arvopaperien tunnistenumeron.

Olemme nähneet kiinnostuksen kryptovaluutta-kaupankäyntiin kasvavan selvästi. Näillä ETP tuotteilla on helppo tapa saada altistuminen kryptovaluutoille tarvitsematta huolehtia lompakko-ohjelmista.”

Michael Lie, digitaalisen omaisuuden kaupankäynnin johtaja Flow Traders -yritykseltä, joka on kryptovaluutta tarjoajien markkinatakaaja.

Toistaiseksi Goldman Sachs, jota Bloomberg-näytöllä edustaa tunnussymboli ”GS”, on ostanut asiakkaan puolesta kolme erää osakkeita tietojen mukaan.

UBS on ostanut 2770 osaketta, JPMorgan tunnuksella JPMS osti 500 osaketta, ICAP osti 1000 osaketta, Bank of America’s Merrill Lynch tunnuksella MLCO osti 2200 osaketta.

Kepler Securities osti tunnusta ”KEPL” osti 550 osaketta, välittäjä-jälleenmyyjä Instinet, jonka omisti japanilainen Nomura ja joka kävi kauppaa tunnuksella “INCA”, osti 9280 osaketta ja Flow Traders, joka kävi kauppaa tunnuksella “FLOW”, osti 6897 osaketta.

Kuva Bloomberg

Sveitsin SIX-pörssiin on tullut yhä enemmän ETP:itä. Tammikuun 13. päivästä lähtien pörssi ilmoitti, että pörssissä oli kuusi ETP-tarjoajaa, joilla oli kryptovaluutatuotteita, ja listattujen ETP: iden määrä oli 34.

Polkadot ETP:llä on nyt hallinnassaan yli 15 miljoonaa dollaria omaisuutta, sanoi 21Sharesin ETP: n johtaja Laurent Kssis. Yritys hallinnoi myös Crypto Basket Index ETP: tä, joka seuraa viiden tärkeimmän kryptovaluutan kehitystä. Polkadot on nyt indeksin toiseksi suurin osa, Kssis sanoi.

Iso-Britannian Financial Conduct Authority kielsi 6. tammikuuta vähittäissijoittajia pääsemästä kryptovaluuttaan vaihdettaviin seteleihin, toisen tyyppiseen ETP:hen, selittäen, että se pitää tuotteita liian riskialttiina jokapäiväisille kuluttajille. Kiellosta huolimatta Bloombergin tiedot osoittavat, että suurten rahojen sijoittajien kysyntä kryptovaluutta ETP:lle on vahva.

Perinteiset rahoituslaitokset ovat osoittaneet olevansa kiinnostuneita käsittelemään todellista kryptovaluutta, ei vain arvoa seuraavia index tuotteita. Esimerkiksi tammikuussa CoinDesk ilmoitti, että Goldman Sachs oli lähettänyt tietopyynnön digitaalisen omaisuuden säilyttämisen selvittämiseksi.