Jack Dorseyn ensimmäisen NFT-twiitin ostanut BRG Tokenin toimitusjohtaja pidätettiin Iranissa

Jack Dorseyn ensimmäisen NFT-twiitin ostanut BRG Tokenin toimitusjohtaja pidätettiin Iranissa

Iranin järjestäytyneiden tietoverkkorikosten tutkimuskeskus pidätti BRG Tokenin toimitusjohtajan Sina Estavin. Sina oli aikaisemmin myös ostanut Twitterin toimitusjohtajan Jack Dorseyn ensimmäisen NFT:ksi muunnetun twiitin huikealla 2,9 miljoonalla dollarilla. Viranomaisten julkaisemassa virallisessa lausunnossa ehdotettiin, että BRG Tokenin toimitusjohtaja on ollut pitkään mukana laittomassa toiminnassa. Virallisessa lausunnossa luki:

Laittoman, ei-tuetun ja pätemättömän BRG-tokenin jäsenet on pidätetty talousrikoksia käsittelevän erikoissyyttäjän toimiston määräyksestä syytettynä maan talousjärjestelmän häiritsemisestä.

Iranin organisoidun kyberrikollisuuden tutkimusyksikkö

Projektin perustaja on jo pitkään ollut viranomaisten tutkassa sillä hänen tokenien tarjontahankettaan on syytetty puutteellisesta taustatuesta, väärästä mainonnasta ja tokenien suuresta keskittymisestä muutamaan lompakkoon. Kolme hallituksen tunnustamaa yksityistä yhteisöä eli Iran Blockchain Community, Fintech Forum ja Organisation of Computer Guild Union, jotka toimivat aktiivisesti lohkoketjujen ja kryptovaluuttojen alalla, kielsivät myös, että BRG-token olisi koskaan ollut niiden organisaatioiden jäsen.

NFT-villitys ja härkäjuoksut antavat polttoainetta monille kryptohuijauksille

Kryptojen härkäjuoksut ovat usein antaneet kryptoalalle uuden käyttövaihtoehdon, kuten ICO:t vuonna 2017, joita pidettiin vallankumouksellisena varainhankintatekniikkana, mutta jotka katosivat pian ilmiöön liittyvien lukuisten huijausten ansiosta. Kun krypton suosio kasvaa joka härkäkaudella, kasvaa myös huijausten määrä jotka ajavat hyvätkin käyttötapaukset unholaan. Sama pätee myös tänä härkäkautena, jolloin NFT:t ja meemikolikot näyttävät olevan nykyään puheenaiheena.

Aivan kuten ICO-aikakaudella, jolloin huijarit palkkasivat huippujulkkiksia mainostamaan huijaustaan, nämä härkäkauden huijarit joko sijoittavat suuria summia suosittujen persoonallisuuksien NFT-projektiin tai lähettävät heille merkittävän osan hiljattain lanseeraamistaan tokeneista, esimerkiksi SHIBA Inu, uusi yhteisölähtöinen meemikolikko, lukitsi lähes puolet markkinatarjonnastaan Vitalik Buterinin lompakkoon.