Cardanon ERC-20-muunnin lähestyy testivaihetta

Cardanon ERC-20-muunnin lähestyy testivaihetta

Cardanon Ethereum ERC-20-muunnostyökalu on pian avoinna beta-testausta varten.

Cardanosta vastaavan tutkimus- ja kehityshaaran Input Output Hong Kongin eli IOHK:n projektipäällikön Francisco Landinon mukaan alustan ERC-20-migraatiotyökalu on lähestymässä testiverkon käyttöönottoa.

Maanantaina julkaistussa blogikirjoituksessa Landino kertoi, että ERC-20-muunnostyökalu mahdollistaa Ethereum-pohjaisten rahakkeiden siirtämisen Cardano-ketjuun.

Suunniteltu ERC-20-muunninsilta seuraa Cardanon odotettua Alonzo päivitystä, jonka on tarkoitus tuoda älysopimustoiminnallisuutta verkkoon.

Perustellessaan ERC-20-muunnostyökalun tarpeellisuutta Landino kirjoitti:

”Kun se on otettu käyttöön, tuettujen Ethereum-tokenien käyttäjät voivat tuoda ne Ethereumin ruuhkaisesta verkosta ja hyödyntää Cardanon transaktiokapasiteettia ja alhaisempia maksuja, samalla kun he nauttivat paremmasta turvallisuudesta, pienemmistä kustannuksista ja yhteentoimivuudesta.”

IOHK:n projektipäällikkö Francisco Landino

Osana ilmoitusta IOHK:n johtaja totesi myös, että ERC-20-muunnostyökalu oli tärkeä osa pyrkimyksiä hyödyntää Cardanon arvolupausta Ethereumiin verrattuna parametrien, kuten skaalautuvuuden ja transaktiokustannusten osalta.

Kryptoprojektit voivat vain muutamalla klikkauksella siirtää natiivit tokeninsa Cardano-ketjuun muuntotyökalun avulla. Cardano-analogilla on sama arvo kuin Ethereum-pohjaisella ”kolikolla”, ja sisäänrakennettu kaksisuuntainen muunnettavuus tarkoittaa, että prosessi voidaan peruuttaa myöhemmin.

Suunnitelmat muuntimen testiverkon käyttöönotosta ovat jo käynnissä, ja Landino toteaa, että SingularityNETin AGI-token on ensimmäinen ERC-20-kolikko, joka siirretään Cardano-ketjuun.

IOHK:n johtaja sanoi, että Cardanon tiimi näkee ERC-20-muuntotyökalun potentiaalin tulla lohkoketjujen väliseksi sillaksi.