Vitalik Buterinista tuli kaikkien aikojen nuorin kryptomiljardööri

Vitalik Buterinista tuli kaikkien aikojen nuorin kryptomiljardööri

Vitalik Buterin, Etherumin 27-vuotias perustaja, liittyy kryptomiljardöörien kärkijoukkoon, kun Ethereumin hinta jatkaa huimaa nousuaan ja saavuttaa uuden kaikkien aikojen korkeimman arvon. Buterin on virallisesti nuorin kryptovaluuttamiljardööri ja historian toiseksi nuorin self-made-miljardööri.

ETH:n arvo on CoinMarketCapin mukaan 3 168 dollaria. Ethereumin hinta on noussut yli 320 prosenttia tammikuusta 2021 lähtien. Sen markkina-arvo on yli 368 miljardia dollaria. Kokonaismarkkinakapasiteetilla mitattuna se on arvokkaampi kuin Nestle, Walt Disney Company ja jopa Bank of America.

Kryptomarkkinoilla nähtiin viime vuonna ennennäkemätöntä kasvua, eikä digitaalisen kullan ryntäys ole laantunut vuonna 2021. Katso, kenen kanssa Vitalik jakaa kryptomiljardöörien huippulavan.

Satoshi Nakamoto

Satoshi Nakamoto julkaisi paperin nimeltä ”Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System” lokakuussa 2007, kaksi kuukautta sen jälkeen, kun domain Bitcoin.org oli rekisteröity. Ohjelmisto otettiin käyttöön 3. tammikuuta 2009, ja siinä louhittiin se, mitä nyt kutsutaan ”Bitcoinin Genesis-lohkoksi”.

Hän palkitsi itsensä 50 Bitcoinilla, ja jotta lohkoketju toimisi, Satoshin oli louhittava 50 kolikkoa 10 minuutin välein, kunnes hänelle kertyi 1 miljoona kolikkoa.

Se vastaa 4,8 prosenttia kaikista liikkeessä olevista Bitcoinista, joka on tällä hetkellä yli vuosikymmenen ajan istunut koskemattomana hänen julkisessa lompakossaan, ja sen arvo on ~ 58 miljardia dollaria.

Coinbasen Brian Armstrong

Yhdysvaltojen suurimman kryptovaluuttapörssin Coinbase Globalin toimitusjohtaja Brian Armstrong perusti yhtiön vuonna 2012 yhdessä entisen valuuttakauppiaan Fred Ehrsamin kanssa. Forbesin mukaan hänen reaaliaikainen nettovarallisuutensa on 11 miljardia dollaria.

Huhtikuun 14. päivänä Coinbase listautui suoraan NASDAQin pörssiin ja saavutti hetkellisesti 100 miljardin dollarin markkina-arvon. Armstrong omistaa 19 prosenttia Coinbasesta; Vuonna 2020 yhtiö tuotti 1,3 miljardia dollaria liikevaihtoa ja 322 miljoonaa dollaria voittoa.

Alameda Researchin Sam Bankman-Fried.

29-vuotias Sam Bankman-Fried on lohkoketjumaailman toiseksi varakkain miljardööri. Forbes listaa hänen reaaliaikaiseksi nettovarallisuudekseen 8,7 miljardia dollaria. Bankman-Friedin vuonna 2017 perustama kvantitatiivinen kryptokauppayritys Alameda Research hallinnoi 2,5 miljardin dollarin varoja.

MIT:stä valmistunut Bankman-Fried perusti myös FTX:n, kryptojohdannaispörssin. Hän on myös entinen Wall Streetin ETF-kauppias.

Ripplen Chris Larsen

Chris Larsen oli mukana perustamassa Rippleä vuonna 2012 helpottamaan kansainvälisiä pankkimaksuja. American Express ja Santander ovat merkittäviä nimiä sen asiakaskunnassa. Yrityksen XRP-tokenin noustessa, Larsenin varallisuus kasvoi 800 miljoonalla dollarilla.

Larsenilla on 17 prosentin osuus Ripple Labsista, ja hän omistaa yli 3 miljardia XRP:tä. Ennen Rippleä hän oli mukana perustamassa E-Loan-nimistä online-asuntolainanantajaa vuonna 1996 ja Prosperia, vertaislainanantajaa, vuonna 2005. Hänen reaaliaikainen nettovarallisuutensa on 3,4 miljardia dollaria.

Winklevossin veljekset, Cameron ja Tyler

Winklevossin veljekset ovat kuuluisia siitä, että he nostivat vuonna 2004 kanteen Mark Zuckerbergia vastaan väittäen, että heidän ConnectU-ideansa oli varastettu ja sitä oli käytetty Facebookin luomiseen. Kaksoset perustivat kryptovaluuttapörssi Geminin vuonna 2014. Se käsittelee noin 200 miljoonan dollarin kauppoja päivässä.

Entiset olympiasoutajat sopivat Facebookia vastaan nostetun kanteen 65 miljoonaan dollariin ja käyttivät osan siitä Bitcoinin varastointiin. He omistavat arviolta 70 000 bitcoinia muiden digitaalisten varojen lisäksi. Forbes listaa heidän reaaliaikaiseksi nettovarallisuudekseen kummankin 3 miljardia dollaria.

MicroStrategyn Michael Saylor

Liiketoiminta-analytiikkayritys MicroStrategyn toimitusjohtajan Michael Saylorin reaaliaikainen nettovarallisuus on 2,4 miljardia dollaria. Saylor oli miljardööri 1990-luvun lopulla Microstrategy-yhtiöstä saamansa osuuden ansiosta.

Hän pomppasi miljardöörien listalle Bitcoin-sijoitustensa ansiosta, jotka auttoivat parantamaan yhtiönsä osakekursseja ja häntä itseään. Hän omistaa 17 732 Bitcoinia, jotka on ostettu 175 miljoonalla dollarilla. Microstrategy osti 21 454 Bitcoinia 250 miljoonalla dollarilla käteisvarannostaan elokuussa 2020, kun Saylor oli päättänyt ostaa Bitcoinia, kultaa tai muita vaihtoehtoisia omaisuuseriä käteisen sijaan.

Saylor, entinen rakettitieteilijä, opiskeli ilmailu- ja astronautiikkaa MIT:ssä ilmavoimien stipendillä ennen MicroStrategyn perustamista vuonna 1989.

Stellarin Jed McCaleb

Lohkoketjualan varhainen pioneeri Jed McCaleb auttoi käynnistämään kolme tunnettua kryptoyritystä: Mt. Gox vuonna 2010, Ripple vuonna 2012 ja Stellar vuonna 2014. Mt. Gox oli ensimmäinen suuri Bitcoin-pörssi, jonka hän myi ennen sen hakkerointia.

Hän jätti Ripplen vuonna 2013 ja perusti Stellarin, avoimen lähdekoodin ja hajautetun maksuprotokollan. McCalebin varallisuus tulee hänen hallussaan olevista 3,4 miljardista XRP:stä. Hän omistaa myös noin 1 miljardia Stellar Lumensia. Hänen reaaliaikainen nettovarallisuutensa on 2 miljardia dollaria.