Japanilainen pelijätti Nexon sijoitti 100 miljoonaa dollaria Bitcoiniin

Japanilainen pelijätti Nexon sijoitti 100 miljoonaa dollaria Bitcoiniin

Verkkopelien ja virtuaalimaailmojen luoja Nexon on hankkinut 1 717 Bitcoinia 58 226 dollarin kappalehintaan, koska se uskoo kryptovaluutan tarjoavan ”pitkän aikavälin vakautta ja likviditeettiä”.

Suuresta japanilaisesta pelikehittäjästä Nexonista on tullut viimeisin julkisesti noteerattu yritys, joka on tehnyt merkittävän sijoituksen Bitcoiniin (BTC).

Nexon ilmoitti keskiviikkona ostaneensa 1 717 BTC:tä noin 100 miljoonalla dollarilla, ja kunkin BTC:n keskihinta oli 58 226 dollaria maksujen jälkeen. Yritys totesi, että sijoitus edustaa alle 2 prosenttia sen ”kokonaiskäteisvaroista ja käteisvaroista”.

”Bitcoin-ostomme heijastaa kurinalaista strategiaa, jolla suojelemme osakkeenomistajien arvoa ja säilytämme käteisvarojemme ostovoiman. Nykyisessä taloudellisessa ympäristössä uskomme Bitcoinin tarjoavan pitkän aikavälin vakautta ja likviditeettiä säilyttäen samalla käteisvarojemme arvon tulevia investointeja varten.”

Nexonin toimitusjohtaja Owen Mahoney

Mahoney lisäsi, että Bitcoin on ”käteisen rahan muoto, joka todennäköisesti säilyttää arvonsa, vaikka sitä ei vielä laajasti tunnusteta sellaiseksi”.

Nexonin sijoitus seuraa maailmanlaajuisesti johtavien yritysten suurten Bitcoin-allokaatioiden aaltoa: MicroStrategy aloitti trendin elokuussa 2020, kun se osti 21 000 BTC:tä 250 miljoonalla dollarilla, jota seurasi Square 50 miljoonan dollarin ostollaan lokakuussa ja Tesla 1,5 miljardin dollarin sijoituksella vuoden 2020 lopulla.

Bitcoin Treasuriesin mukaan 35 pörssiyhtiötä pitää tällä hetkellä Bitcoinia taseessaan.

Vuonna 1994 perustettu Nexon kuvaa itseään verkkopelien ja virtuaalimaailmojen tuottajaksi, kehittäjäksi ja ylläpitäjäksi. Yritys listautui Tokion pörssiin joulukuussa 2011, ja sillä on tällä hetkellä yli 50 verkkopeliä, joita voi pelata yli 190 maassa.

Nexon ei ole ensimmäinen suuri japanilainen yritys, joka on ottanut kryptovaluutat käyttöön, sillä maa hyväksyi vuonna 2016 lait, jotka tunnustavat digitaaliset varat lailliseksi valuutaksi.

Myöhemmin samana vuonna johtava finanssipalveluyritys SBI ilmoitti suunnitelmistaan käynnistää pankin tukema digitaalinen valuutanvaihto sen jälkeen, kun se oli tehnyt sijoituksia Rippleen ja paikalliseen kaupankäyntialustaan bitFlyeriin. Japanilainen GMO Internet Group ilmoitti myös 3 miljoonan dollarin investoinnista Bitcoin-louhintaan vuonna 2017.