Nvidia puolittaa Ethereumin louhimisen tehokkuutta uusilla näytönohjaimillaan

Nvidia puolittaa Ethereumin louhimisen tehokkuutta uusilla näytönohjaimillaan

Nvidia ilmoitti että se alkaa rajoittamaan ethereumin tai minkä tahansa muun kryptovaluutan louhimisen tehokkuutta tulevien näytönohjaintensa valikoiman avulla.

Amerikkalainen näytönohjain valmistaja Nvidia kertoi 19.2 julkaistussa blogipostissaan että tämä rajoitus tulee esiin ensimmäisenä uudessa Geforce RTX 3060 kortissa, joka on ajoitettu julkaistavaksi 25. helmikuuta.

Nvidia paljasti että uusien näytönohjainten ajuri-ohjelmisto on suunniteltu havaitsemaan tietyt tuntomerkit ethereumin (ETH) louhimisen algoritmeistä ja rajoittaa laskentanopeutta, tai kryptovaluuttojen louhimisen tehokkuuta n. puolella.

Ohjelmisto ei kuitenkaan tule rajoittamaan kaikkien kryptovaluuttojen louhostoimintaa raportoi Itpro. ”rajoitin tulee aktivoitumaan ainoastaan kun prosessit käyttävät Dagger Hashimoto tai Ethash-tyylisiä algoritmeja.”

Nasdaq listattu yhtiö toivoo että tämä rajoitus lannistaa peleille suunnattujen näytönohjainten ostoa suuria ethereumin louhimisoperaatioita varten. ETH on yksi harvoista kolikoista joita vielä pystyy louhimaan näytönohjainten avulla.

Näytönohjaimet, joita lähinnä käytetään pelokoneissa, ovat kertoman mukaan vähissä Ethereum-louhijoiden hamstrauksen, Covid-19 pandemian seurauksena tuotannon rajoitusten, sekä toimitusketjujen ongelmista johtuen. Hinnat ovat nousseet pilviin tämän seurauksena.

”Olemme pelaajia läpikotaisin” Nvidia julisti. ”olemme pakkomielteisiä uusien pelien ominaisuuksista, uusista rakenteista, peleistä sekä teknologiasta. Suunnittelimme Geforce näytönohjaimet pelaajille, ja pelaajat kiljuvat lisää,” he lisäsivät.

Nvidia kuitenkin paljasti että se on suunnittelemassa näytönohjaimia kohdistettuna nimenomaan ethereumin louhijoille , nimeltään Cryptocurrency Mining Processor (CMP). He kertoivat että uusi maaliskuussa julkaistava louhintaprosessori ei tule ”näyttämään grafiikkaa” eikä ”täyttämään määritelmiä joita edellytetään Geforce näytönohjaimilta, ja täten eivät tule vaikuttamaan Geforce näytönohjainten saatavuuteen pelaajille.”

Yhtiö totesi että CMP:stä ”puuttuvat näytön lähdöt, mahdollistaen paremman ilmanvaihdon louhimisen aikana, joten ne voivat olla tiheämmin pakattuna.” CMP:ssä on myös pienempi huippujännite ja taajuus, joka parantaa louhinnan tehokkuutta, selitti yhtiö.

Coinmotion