Ruotsin sääntelyviranomaiset varoittavat kuluttajia kryptovaluutoista, samalla kun markkinat romahtavat.

Ruotsin sääntelyviranomaiset varoittavat kuluttajia kryptovaluutoista, samalla kun markkinat romahtavat.

Ruotsin rahoitusalan sääntelyviranomainen katsoo että yksityissijoittajien tulisi pysyä poissa rahoitustuotteista joiden kohde-etuutena ovat ailahtelevat kryptovaluutat.

Ruotsin rahoitusalan valvontaviranomainen Finansinspektionen, tai FI, on antanut uuden varoituksen vähittäiskauppiaille kryptovaluuttoihin liittyviin investointeihin liittyvistä suurista riskeistä ja vähäisestä kuluttajansuojasta.

Maanantaina julkaistussa ilmoituksessa sääntelyviranomainen kirjoitti, että vaikka se oli jo antanut varoituksen Bitcoin (BTC) -kauppaan liittyvistä riskeistä, se julkaisi lisää neuvoja sen jälkeen, kun se oli suorittanut laajemman kryptovaluutta sektorin tutkimuksen.

FI ilmoitti suorittaneensa ”temaattisen katsauksen niiden rahoitusinstrumenttien markkinoihin, joilla on kryptovaluuttoja.” FI:n pääjohtaja Erik Thedeén sanoi:

”Kryptovaluuttoihin perustuvat tuotteet eivät sovellu useimmille, ellei jopa kaikille, vähittäiskaupan kuluttajille. Käytettävissä oleva kuluttajansuoja on riittämätöntä, ja kryptovaluuttoja on vaikea, ellei mahdotonta, pitää arvossa luotettavin perustein.”

Thedeénin näkemystä pahentaa se tosiasia, että Ruotsin kuluttajansuojasäännökset eivät suojaa sijoittajia kattavasti riskeiltä, jotka liittyvät rahoituslaitteiden tai instrumenttien ostamiseen, joilla on kryptovaluuttoja kohde-etuutena.

FI:n varoitus osuu kriittiseen kryptovaluutan spot- ja johdannaismarkkinoiden voimakkaaseen vaihteluun. Bitcoin laski yli 17% viimeisten 24 tunnin aikana ja 5,64 Miljardin dollarin arvosta BTC-futuuriasemia vaihdettiin rahaan samalla ajanjaksolla.

Vaikka Ruotsin rahoitusviranomaisten skeptisyys kryptovaluuttamarkkinoiden terveyteen ja vaikutuksiin on ilmeinen, maan keskuspankki pyrkii tutkimusta ja kehitystä koskevaan pilottihankkeeseen keskitetystä e-kruunusta, joka voisi täydentää käteistä.

Coinmotion