Muistatko tämän Bitcoin-sivuston, joka jakoi 19 700 BTC:tä ilmaiseksi?

Muistatko tämän Bitcoin-sivuston, joka jakoi 19 700 BTC:tä ilmaiseksi?

Kesäkuussa 2010 ohjelmistokehittäjä Gavin Andresen käynnisti ensimmäisen kerran Bitcoin Faucet, eli ns. Bitcoinhana-verkkosivuston. Sivuston kautta hän jakoi käyttäjille yhteensä 19 700 BTC:tä. Käyttäessään verkkotunnusta “freebitcoins.appspot.com” Andresen antoi kävijöille mahdollisuuden ansaita 5 BTC päivässä ratkaisemalla captcha-pulmia, joiden tarkoituksena on erottaa ihminen koneen syötöstä.

Asia nostettiin pitkästä aikaa esille Redditin r/Cryptocurrency -yhteisössä. Reddit-käyttäjä u/GroundbreakingLack78 selitti:

”Andresen latasi sivuston polttoaineeksi ensiksi 1100 omaa Bitcoiniaan. Kun nämä oli luovutettu, Bitcoinhana ladattiin uudelleen, ja varhaiset Bitcoin-kaivostyöläiset ja suuren position omaavat ’valaat’ lahjoittivat myös kolikoita.”

Hanan luoja ilmoitti ”todella tyhmästä” ideastaan ​​ilmaisen BTC:n luovuttamisesta nyt surullisen kuuluisalla Bitcointalk-foorumilla postissa, joka ilmestyi 11. kesäkuuta 2010: ”[…] Haluan Bitcoin-projektin onnistuvan ja luulen, että Bitcoinin menestys on todennäköisempää, jos ihmiset saavat kourallisen kolikoita kokeillakseen sitä.”

Andresenillä oli tärkeä rooli Bitcoinin kehityksessä sen muodostumispäivinä. Hän oli BTC:n referenssitoteutuksen pääohjelmistokehittäjä. Hän liittyi ydinkehitystiimiin vuonna 2012 sen jälkeen, kun Bitcoinin salaniminen perustaja Satoshi Nakamoto ilmoitti jättävänsä projektin.

Vaikka Bitcoinhana-verkkosivusto ei enää toimi, verkkotunnuksen kotisivun kuvaruutu paljasti hyvin yksinkertaisen asennuksen, jossa käyttäjät voivat ansaita BTC:tä ja asettaa digitaalisen lompakonsa. Bitcoin-hana ilmoitti antaneensa käyttäjille yhteensä 19 700 BTC:tä vain captchan ratkaisemiseksi. Näiden BTC:n arvo on melkein 1,2 miljardia dollaria tämän päivän hinnoilla.

Bitcoinin kanssa uudella härkämarkkinoilla monet sijoittajat haluaisivat saada käsiinsä 5 BTC:tä. Se on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty tämän päivän hinnoilla. Ottaen huomioon BTC:n ilmeisen puutteen suurissa pörsseissä, digitaalivaluuttojen lippulaiva voisi olla valmis nousemaan lyhyellä aikavälillä. Ketjun tiedot paljastavat, että Bitcoinin huippuarvo voi olla vielä kuukausien päässä, mikä tarkoittaa, että sijoittajat pysyvät toistaiseksi ylivoimaisesti nousussa.

Bitcoinin hinta oli korkeimmillaan alle 62 000 dollaria maaliskuun puolivälissä, ennen kuin ralli pysähtyi ja altcoinit alkoivat kasvattaa arvoaan. Nykyisillä arvoilla Bitcoinin markkina-arvo ylittää biljoona (1 000 000 000 000) dollaria. Suuret instituutiot ja yritykset ovat sijoittaneet digitaaliseen omaisuuteen suojautuakseen muun muassa FIAT-valuuttojen heikkenemiseltä.