CIA:n entinen johtaja: Rikolliset eivät käytä Bitcoinia rahanpesuun sen läpinäkyvyyden vuoksi

CIA:n entinen johtaja: Rikolliset eivät käytä Bitcoinia rahanpesuun sen läpinäkyvyyden vuoksi

Transaktiot Bitcoin-verkossa ovat läpinäkyviä, joten kryptovaluutta on huono valinta rahanpesuun, CIA:n entisen johtajan Michael Morellin mukaan.

Michael Morell sulkee pois sen, että rikolliset käyttävät Bitcoinia rahan pesuun, sanomalla, että se on liian avoin. Morell kertoo, että Bitcoin-verkossa toteutetut liiketoimet ovat avoimia ja julkisia, mikä tekee Bitcoinista sopimattoman rahanpesuun.

Morellin kommentit ovat osa Crypto Council for Innovation -raporttia; neuvosto perustettiin luomaan tietoisuutta ja vaikutuksia sääntelytoimintaan kryptovaluutoissa.

CCI:n edunvalvontaryhmä pyrkii poistamaan väärinkäsityksiä kryptovaluuttojen ympäriltä. Ryhmä pyrkii myös tarjoamaan tarkkoja ja olennaisia tietoja kryptovaluutoista, joihin päättäjät ja sääntelyviranomaiset voivat luottaa.

”Meillä on paljon päättäjiä, jotka ovat tietoisia kryptovaluutoista, ja samalla heillä saattaa olla väärinkäsityksiä siitä”,

Gus Coldebella, yksi CCI: n päälliköistä.

Ryhmä perustettiin viime viikolla perustajajäseninä Coinbase, Paradigm, Fidelity ja Square. Paradigmin johtaja Gus sanoi, että on tarpeen luoda uusi organisaatio, joka keskittyy kansainvälisiin säännöksiin, toisin kuin nykyiset ryhmät, jotka käsittelevät asioita vain Yhdysvalloissa.

Morell tuotiin lobbausryhmään tutkimaan ja laatimaan raportti neuvonantajayrityksensä Beacon Globalin avulla. Hänen mielestään rikolliset ovat kääntyneet pois Bitcoinista sen läpinäkyvyyden vuoksi. Hän lisäsi, että harvat rikolliset, jotka edelleen käyttävät Bitcoinia, todennäköisesti lopettavat sen käytön, koska se ei takaa yksityisyyttä.

”Kun lisää takavarikoita ja pidätyksiä tehdään, uskomme, että laittomat toimijat – jotka ovat teknologia-agnostikkoja – siirtyvät jatkossakin käyttämästä Bitcoinia rahanpesutarkoituksiin muihin keinoihin, jotka helpottavat heidän toimintansa piilottamista”,

CIA:n entinen johtaja Michael Morell