Binance lanseeraa vaihdettavat osakemerkit Teslan osakkeella

Binance lanseeraa vaihdettavat osakemerkit Teslan osakkeella

Perinteisistä osakkeista poiketen osakemerkki voidaan jakaa pienempiin, edullisempiin yksiköihin, mikä tarkoittaa, että useampi käyttäjä voi hyötyä osakkeiden pääomatuotoista.

Kryptovaluutta vaihtopörssi Binance on lanseerannut vaihdettavia osakemerkkejä, joiden tarkoituksena on antaa laajemmalle yleisölle mahdollisuus sijoittaa osakkeisiin. Osakemerkki oikeuttaa yrityksen pääomatuottoon, mukaan lukien potentiaaliset osingot, tarvitsematta ostaa perinteisiä osakkeita.

Ensimmäinen julkisesti myytävä Binance-osakemerkin muodossa oleva osake on Tesla, jonka osakekurssi on tällä hetkellä 700 dollarin rajan ympärillä. Sen sijaan, että ostaisivat täyden, perinteisen osakkeen, jolle vaaditaan fyysisen osaketodistuksen säilytys, käyttäjät voivat ostaa vain sadasosan Tesla-osakkeesta, jota edustaa digitaalinen tunniste. Binance totesi:

”Kukin digitaalinen rahake edustaa yhtä osaketta osakekannasta. Käyttäjät voivat käydä kauppaa murtoluvuilla. ”

Binancen toimitusjohtaja Changpeng Zhao

Yksi sadasosa osakemerkistä edustaa siis samaa murto-osaa Teslan osakkeista, ja osakekurssin arvo seuraa Yhdysvaltain dollariin sidottua ja Paxos Trust Companyn liikkeeseen laskemaa Binance USD (BUSD).

Digitaaliset osakemerkit tarjoavat sillan perinteisten ja kryptovaluuttamarkkinoiden välille ja laajentavat pääsyä osakemarkkinoille, mikä johtaa ”kattavampaan taloudelliseen tulevaisuuteen”.

Binancen toimitusjohtaja Changpeng Zhao

Digitaalisten osakemerkkien kaupankäynti on maksutonta, ja tuote on kehitetty yhdessä lisensoidun saksalaisen sijoituspalveluyrityksen CM-Equity AG:n ja sveitsiläisen varojen tokenointialustan Digital Assets AG kanssa. Osallistuminen heidän kaupankäyntiin ei ole sallittua rajoitetuilla lainkäyttöalueilla, kuten Kiinassa, Turkissa ja Yhdysvalloissa, ja tunne asiakkaasi (KYC) -prosessi on oltava tehty, jotta voi käydä kauppaa digitaalisilla osakemerkeillä. Tämä tarkoittaa että joudut antamaan kuvan passista tai muusta henkilökortista Binance:lle

Binancen Q21 2021 on ollut vahva maanantain ilmoituksen mukaan. Kaupankäynnin volyymi kasvoi 260% ja käyttäjien määrä kasvoi 346%. Samaan aikaan pörssin oma Binance Coin (BNB) on noussut tänä vuonna yli 900%.