Hong Kongin tietosuojavaltuutettu syyttää Worldcoinia tietosuojalakien rikkomisesta

Hong Kongin tietosuojavaltuutettu syyttää Worldcoinia tietosuojalakien rikkomisesta

Hong Kongin tietosuojavaltuutettu on todennut, että Worldcoin on rikkonut paikallisia tietosuojalakeja, ja vaatinut Worldcoin-säätiötä lopettamaan kaikki toiminnot alueella.

Worldcoin, iiriksen biometriseen tunnistukseen perustuva kryptostartup, jonka toinen perustaja on OpenAI:n toimitusjohtaja Sam Altman, on joutunut kiistojen keskelle tietojenkeruukäytäntöjensä vuoksi Hong Kongissa.

Henkilötietojen tietosuojavaltuutetun toimiston (PCPD) 22. toukokuuta julkaistun raportin mukaan projekti on rikkonut Hong Kongin henkilötietojen (yksityisyyden) asetusta ja aiheuttanut yksityisyyteen liittyviä riskejä San Franciscossa sijaitsevan startupin tapaan käsitellä biometrisiä tietoja.

Tietosuojavaltuutettu Ada Chung Lai-ling totesi, että Worldcoin-projektin keräämät kasvon ja iiriksen kuvat olivat ”tarpeettomia ja liiallisia”, ja ne rikkoivat paikallisia vaatimuksia.

Tulokset osoittivat, että Worldcoinin tietojenkeruukäytännöt olivat epäoikeudenmukaisia ja läpinäkymättömiä, sillä asiaankuuluva tietosuojailmoitus ja biometrisen datan suostumuslomake eivät olleet saatavilla kiinaksi, PCPD totesi, lisäten, että operaattorit eivät selittäneet asiakirjoja riittävästi osallistujille. Worldcoinin henkilötietojen säilytys jopa 10 vuoden ajan katsottiin myös liialliseksi.

”Tietojen säilytysaika oli liian pitkä ja vastasi henkilötietojen pitkäaikaista säilytystä.”

Ada Chung

Lisäksi Worldcoin ei näyttänyt informoineen osallistujia heidän oikeuksistaan tietojen saantiin ja korjaamiseen, mikä rikkoi tietosuojalakeja edelleen. Tämän seurauksena tietosuojavaltuutettu on antanut täytäntöönpanomääräyksen, joka ohjaa Worldcoinia ”lopettamaan kaikki Worldcoin-projektin toiminnot Hong Kongissa, jotka liittyvät iiriksen ja kasvojen kuvien skannaamiseen ja keräämiseen julkisten iirisskannaajien avulla.”

PCPD:n tutkimuksen mukaan yli 8 300 henkilöä Hong Kongissa oli skannannut biometriset tietonsa saadakseen WLD-tokeneita, joiden tarkoitus on helpottaa globaaleja transaktioita Worldcoin-ekosysteemissä. Tiedotteen julkaisuhetkellä Worldcoin ei ollut antanut julkista lausuntoa asiasta.

Vuonna 2019 Sam Altmanin, Max Novendsternin ja Alex Blanian perustama Worldcoin on kryptoprojekti, jonka tavoitteena on luoda globaali digitaalinen identiteettialusta käyttämällä iirisskannausteknologiaa. Toukokuussa 2023 projekti keräsi 115 miljoonaa dollaria C-sarjan rahoituskierroksella, jota johti Blockchain Capital yhdessä Andreessen Horowitzin (a16z), Bain Capital Crypton ja Distributed Globalin kanssa.


Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.