Etelä-Amerikan toiseksi suurin yritys hyväksyy kryptovaluuttamaksut

Etelä-Amerikan toiseksi suurin yritys hyväksyy kryptovaluuttamaksut

Mercado Libren päätös hyväksyä kryptovaluuttoja maksuna kiinteistökaupoista saattaa johtaa uudenlaiseen käyttöönottoon

Mercado Libre (MELI), Latinalaisen Amerikan suurin online-markkinapaikka, käynnisti 28. huhtikuuta kryptovaluutoille omistetun kiinteistöosion. Vaikka yritys ei suoranaisesti selvitä kiinteistökauppoja, se legitimoi luokan maksujärjestelmänä.

81 miljardin dollarin vähittäismyyjä on Etelä-Amerikan toiseksi suurin yritys, ja se toimii 18 maassa, mukaan lukien sen kolmella suurimmalla markkina-alueella, Brasiliassa, Argentiinassa ja Meksikossa.

Konserni omistaa myös Mercado Pagon, digitaalisen maksujärjestelmän verkko- ja offline-maksuihin, sekä Mercado Enviosin, logistiikka-alustan, joka tarjoaa täyttö-, varastointi- ja lähetyspalveluja.

Nykyiset kryptovaluutan hyväksyvät tarjoukset sisältävät taloja, asuntoja, tyhjiä tontteja, maata ja liikekiinteistöjä Buenos Airesissa, Santa Fessä ja Cordobassa.

Kryptovaluutan uusi käyttötapaus Etelä-Amerikassa

Vaikka tämä saattaa vaikuttaa kapealta markkina-alueelta, yli 300 kiinteistönvälittäjää osallistui Mercado Libren webinaariin, jossa selitettiin kryptovaluuttojen perusmekaniikkaa ja niiden mahdollista vaikutusta alaan. Uutisen vaikutus on saattanut jäädä vähäisemmäksi, sillä kyseisessä osiossa on tehty alle 90 tarjousta, ja hinnat näkyvät edelleen Yhdysvaltain dollareissa.

Kuten jo nyt Yhdysvaltain dollareilla, Argentiinan pesoilla tai Brasilian reaiseilla maksettujen kiinteistöjen kohdalla, kauppa hoidetaan Mercado Libre -alustan ulkopuolella osapuolien välillä. Valittuaan haluamansa kiinteistön ostaja ottaa siis yhteyttä kiinteistönvälittäjään ja pyytää suorittamaan kaupan kryptovaluutalla kaupan päättämiskurssilla.

Analyytikot eivät ehkä kuitenkaan ole osanneet ennakoida Bitcoinin (BTC), Etherin (ETH) ja Tetherin (USDT) potentiaalia toimia tehokkaasti vaihtovälineenä Argentiinassa.

Kuten Mercado Libren ajoneuvojen ja kiinteistöjen kaupallinen johtaja Juan Manuel Carretero totesi:

Todennäköisesti, kun kryptovaluutat yleistyvät, se ei ole enää erillinen osio, vaan maksuvaihtoehto kuten mikä tahansa muukin.

Statistan mukaan Mercado Libren bruttotavaramäärä on 25,4 prosenttia Latinalaisen Amerikan sähköisen kaupankäynnin kokonaismyynnistä. Sen myynnin odotetaan nousevan 25 miljardiin dollariin vuonna 2021. Näin ollen se kaappaa 5 prosenttia vuosittain syntyvästä 1,25 miljardin dollarin volyymista.

Inflaatiosta kärsivät maat voivat johtaa kryptovaluuttojen käyttöönottoa

Argentiina saattaa olla kryptovaluuttojen käyttöönoton malliesimerkki, sillä maan bruttokansantuote laski 10 prosenttia vuonna 2020, ja sen kumulatiivinen inflaatio oli 42,6 prosenttia viimeisten 12 kuukauden aikana.

Kun otetaan huomioon, että keskuspankki on rajoittanut ihmiset ostamaan ulkomaisia seteleitä 200 dollarilla kuukaudessa, kryptovaluutat ovat toimineet tehokkaasti varallisuuden säilyttäjinä maan kansalaisille.

Saattaa olla vain ajan kysymys, kuinka kauan kestää, ennen kuin kryptovaluutat nousevat keskeiseen asemaan yhtenä Latinalaisen Amerikan johtavista digitaalisista maksuvaihtoehdoista ja markkinapaikoista. Sillä välin kiinteistöille omistettu osio olisi tulkittava kuluttajakysynnän koeajoksi.