El Salvadorista voi pian tulla maailman ensimmäinen maa, jossa kryptovaluutta on laillinen maksuväline

El Salvadorista voi pian tulla maailman ensimmäinen maa, jossa kryptovaluutta on laillinen maksuväline

El Salvadorin presidentti Nayib Bukele on ilmoittanut tukevansa lainsäädäntöä, jolla Bitcoin voitaisiin laillistaa viralliseksi valuutaksi. Se voisi tehdä ihmeitä maan bruttokansantuotteelle ja lisätä taloudellista osallisuutta koko väestössä, josta suurimmalla osalla ei ole pankkitilejä.

Presidentti Bukele ilmoitti Miamin Bitcoin-konferenssissa tukevansa lainsäädäntöä, jonka tarkoituksena on tehdä Bitcoinista laillinen maksuväline. Hän otti myös Twitteriin tarkentaakseen päätöstään.

Hän totesi seuraavaa,

”#Bitcoinin markkinakatto on 680 miljardia dollaria. Jos 1 % siitä sijoitettaisiin El Salvadoriin, se lisäisi BKT:mme 25 %.”

Tämä tarkoittaa, että El Salvadorin kansalaiset voivat käyttää Bitcoinia virallisena maksuvälineenä tavaroiden ja palveluiden vaihdossa. Tämä käänteentekevä päätös voi nostaa El Salvadorin globaalille kryptokartalle siirtämällä suurelta osin käteisrahaan perustuvan talouden osallistavaan ja läpinäkyvään digitaaliseen talouteen, jossa ihmisten pankkitili olisi heidän puhelimissaan. Tämä olisi käännekohta maan taloudelle, kun otetaan huomioon, että yli 70 prosentilla väestöstä ei ole pankkitilejä.

Bitcoinin käyttäminen laillisena maksuvälineenä kasvattaa yli miljoonan pienituloisen perheen saamaa summaa miljardeilla dollareilla joka vuosi, mikä parantaa elämää koko maassa.

El Salvadorin presidentti Nayib Bukele

Presidentti Bukele selitti myös, että kun koko El Salvadorin väestö käyttää Bitcoinia liiketoimissaan, Bitcoinilla olisi potentiaalisesti 10 miljoonaa uutta käyttäjää.

”Se oli väistämätöntä, mutta tässä jo: ensimmäinen maa, joka on matkalla tekemään Bitcoinista laillisen maksuvälineen. Toinen virstanpylväs Bitcoinille ja El Salvadorille. Olemme iloisia voidessamme auttaa El Salvadoria sen matkalla kohti Bitcoinin käyttöönottoa”,”

Blockstreamin toimitusjohtajan Adam Back

Tämä on seuraava suuri virstanpylväs Bitcoinille, sillä pankkijärjestelmät ympäri maailmaa kohtelisivat sitä todennäköisesti kuten mitä tahansa muuta ulkomaista valuuttaa.

Jos El Salvadorin kongressi hyväksyy lainsäädännön, Bitcoinista tulisi laillisesti rahaa Yhdysvaltain lainsäädännön mukaan.

Avanti Financial Groupin perustaja ja toimitusjohtaja Caitlin Longin mukaan, tämä voisi olla kiertotie siihen, että Bitcoinia ei ole mahdollista tehdä lailliseksi maksuvälineeksi missään päin Yhdysvaltoja muuttamatta perustuslakia. Longin mukaan jos Bitcoinista tulee laillinen maksuväline El Salvadorissa, Yhdysvallat voisi pitää Bitcoinia laillisena valuuttana kauppalain mukaan ja ”käteisenä” kirjanpitosääntöjen mukaan.

Sijoittaja ja yrittäjä Anthony Pompliano uskoo, että tämä on vasta alkua sille, että maat alkavat laillistaa Bitcoinin. Hän twiittasi,

”Tämä on ensimmäinen maa, joka ottaa näin rohkean askeleen, mutta se ei jää viimeiseksi… Bitcoin on väistämätön.”