Brave Software julkaisee oman hakukoneen vaihtoehtona Googlelle

Brave Software julkaisee oman hakukoneen vaihtoehtona Googlelle

Brave Software julkaisee avoimen lähdekoodin hakukoneen nimeltään Brave Search, Tailcatin hankinnan jälkeen.

Yhtiö ilmoitti asiasta keskiviikkona (3. maaliskuuta 2021) julkaistussa lehdistötiedotteessa. Brave Software kertoo, että juuri ostettu Tailcat toimisi yrityksen yksityisen hakukoneen, Brave Searchin, perustana. Tailcatin kehitti ryhmä, joka aiemmin vastasi hakukoneesta ja internet selaimesta nimeltään Cliqzilla.

Toisin kuin useimmat hakukoneet, jotka luottavat Googlen kaltaisten Big Tech -yritysten tuloksiin, Tailcat on kehitetty täysin itsenäisen hakemiston päälle.

Ilmoituksessa hahmoteltiin myös Brave selaimeen tulevan Brave-haun ominaisuuksia, jotka yrityksen mielestä räätälöidään käyttäjien yksityisyyden vaatimuksiin. Sen ainutlaatuinen myyntikohde on yksityisyys, ja siihen sisältyy muita ominaisuuksia, kuten avoimuus ja riippumattomuus.

Brave Softwaren toimitusjohtaja ja perustaja Brendan Eich kommentoi yrityksen kasvua, että yhtiö odottaa täyttävänsä käyttäjien kasvavat vaatimukset selaimen suhteen. Brave haluaa tarjota parempaa yksityisyyttä ja auttaa pakenemaan ”Big Techin invasiivisista käytännöistä”.

Braven tehtävänä on asettaa käyttäjä etusijalle, ja yksityisyyttä suojaavan haun integrointi alustallemme on välttämätön askel sen varmistamiseksi, että käyttäjien yksityisyyttä ei ryöstetä valvontatalouden edistämiseksi.”

Brave Softwaren toimitusjohtaja ja perustaja Brendan Eich

Helmikuussa Brave julkaisi version 2.0 tekniset tiedot. BAT 2.0 -suunnitelman suunnitelmiin sisältyi natiivin Ethereum-lompakon käyttöönotto ja hajautetun kryptovaluuttapörssin (DEX) lisääminen.