Brave-selaimesta tulee ensimmäinen selain, joka tarjoaa natiivin IPFS-integraation

Brave-selaimesta tulee ensimmäinen selain, joka tarjoaa natiivin IPFS-integraation
Brave Selain

IPFS-integraatio antaa Brave-selaimen käyttäjille helpomman pääsyn protokollaan ja parantaa samalla Internetin yleistä joustavuutta.

InterPlanetary File System (IPFS), on hajautettu vertaisverkkoprotokolla, jonka tarkoituksena on tehdä verkosta vähemmän keskitetty ja välttää sensuuria, on integroitu Brave-työpöydän verkkoselaimeen, mikä on ensimmäinen selain, jolla on natiivi IPFS-integraatio.

Tämä uudistus helpottaa pääsyä IPFS:ään, jolloin Brave selaimen käyttäjät pääsevät protokollan sisältöön yhdellä napsautuksella.

”IPFS on tärkeä lohkoketjulle ja tietojen eheydelle”, ”Aiemmin katsottua sisältöä voidaan käyttää myös offline-tilassa IPFS:n avulla. IPFS-verkko antaa pääsyn sisältöön, vaikka yritykset ja kansallisvaltiot, kuten esimerkiksi Wikipedian osat, sensuroivat sen. ”

Brian Bondy, teknologiajohtaja ja Braven perustaja

Miltä todella hajautettu tiedonsaanti voi näyttää

IPFS:n selainintegraatioiden teknisen tuotepäällikön Dietrich Ayalan mukaan, vaikka protokollaa vielä kehitetään, sen tekeminen helposti ja suoraan saataville on tärkeää käyttäjille, joilla on todellisia ongelmia päivittäisessä online-elämässään Internet-yhteyden, tietojen luottamuksen, sensuurin ympärillä ja osoitetaan tietoja lohkoketjuista Web 3.0 -sovelluksille.

Tämän integraation yhtenä tavoitteena on tarkastella sitä, miltä todella hajautettu pääsy tietoihin voi saada aikaan

Brave selaimen käyttäjät, jotka ottavat IPFS-solmun käyttöön, on verkko, joka toimii edelleen Internet-katkosten ja sammutusten aikana ja pääsevät esimerkiksi kriittisiin tietoihin, kuten COVID-19-uutisiin, joita sensuroidaan joissakin maissa.

”IPFS tarjoaa myös mahdollisuuden jakaa ja tehdä yhteistyötä offline- tai katkaisemattomissa ympäristöissä – solmut voivat löytää toisensa paikallisten verkkojen kautta, vaikka ne eivät olisikaan yhteydessä Internetiin”, ”IPFS:n helppo ja suora saatavuus Brave-selaimen kautta laskee radikaalisti kehittäjien rimaa hyödyntää näitä ominaisuuksia sovelluksissa.”

Dietrich Ayala

IPFS – Kuinka se toimii

Nykyinen verkko käyttää HTTP protokollaa, joka lähettää verkkosisällön pyynnöt yhdelle palvelimelle, joka tallentaa tietoja, mikä tarkoittaa, että jos jotain muutetaan tai estetään, ei ole luotettavaa tapaa käyttää sitä uudelleen”, hän kirjoitti.

”Peer-to-peer-protokolla IPFS antaa käyttäjille sen sijaan mahdollisuuden ladata usealle palvelimelle tallennettuja verkkosivuja ja sisältöä, ja tarjoaa” historiallisen version ”, joka näyttää kuinka asiakirjoja on käsitelty. ”

Uuden integraation myötä Brave-käyttäjillä on helpompi pääsy protokollaan, samalla kun palvelinkustannukset puretaan sisällön julkaisijasta ja parannetaan Internetin yleistä joustavuutta. Tällä hetkellä maailmanlaajuisesti on yli 4000 IPFS-avustajaa; Brave-selainta käyttää 24 miljoonaa ihmistä, mikä saattaa laajentaa IPFS:n ulottuvuutta.

Yhtenäinen resurssitunniste (Unique Resource Identifier, URI) on yksilöllinen verkkotunniste, joka koostuu yhtenäisestä resurssikohdasta (URL) tai yhtenäisestä resurssinimestä ja jota käytetään tietojen hakemiseen verkosta.

”Brave-selain voi ladata ipfs:// ja ipns:// URI-tiedostoja, mikä antaa käyttäjille mahdollisuuden ladata paljon uutta sisältöä, jota he eivät voi käyttää muissa selaimissa”, Bondy sanoi. ”Dappit ovat ihanteellisia ehdokkaita isännöimään IPFS:ssä, ja jotkut dappit käyttävät IPFS-sisällön viittaamista.”

Lataa Brave-Selain