Bitfinex ja Tether hakevat 30 päivän jatkoa kriittisen rahoitustodistuksen tuottamiselle ennen NYAG:tä

Bitfinex ja Tether hakevat 30 päivän jatkoa kriittisen rahoitustodistuksen tuottamiselle ennen NYAG:tä

iFinex Inc, sekä Tetherin että Bitfinexin emoyhtiö, on hakenut 30 päivän jatkoa mm. Tether-varantoja koskevien asiakirjojen toimittamiselle Yhdysvaltain oikeusministeriö NYAG:in vireillä olevassa oikeudenkäynnissä.

NYAG:in nostama oikeusjuttu väittää, että Bitfinex ja Tether olivat osallisina 850 miljoonan dollarin varojen väärinkäytöksissä. Tämä johti pitkään jatkuneeseen oikeudenkäyntiin ja syytöksiin stablecoinin liikkeellelaskijaa ja kryptopörssi Bitfinexiä vastaan. iFinexin oikeudellinen neuvonantaja esitti 19. tammikuuta 2021 oikeusasiakirjan 30 päivän pidennyksestä neljä päivää sen jälkeen, kun edellinen määräaika oli asetettu 15. tammikuuta.

Virallinen tuomioistuin antoi seuraavan lausunnon:

”Osapuolet tarvitsevat vielä muutaman viikon lisätietojen tuottamiseen, jotta OAG voi tarkistaa tuotannon ja jotta osapuolet voivat keskustella keskenään mahdollisista lisätoimista.”

Bitfinexiä syytetään 850 miljoonan Yhdysvaltain dollarin lainaamisesta Tetheriltä tappioidensa kattamiseksi, mutta kiinni jäätyään he sanoivat sen olevan laina stablecoin-liikkeellelaskijalta. Oikeudenkäynneissä pyydettiin myös Tetherin tilintarkastuskertomus heidän dollarivarannoista, jotka tukevat markkinoilla liikkuvaa USDT:tä.

Tether on välttänyt USDT:tä koko ajan huolimatta siitä, että se väitti kyseisen valuutan olevan 100-prosenttisesti tuettu oikeilla dollarivarannoilla. Tether muutti tätä varantoastetta hiljaisuudessa vuonna 2019 100 prosentista 74 prosenttiin. Tether väittää jäljelle jäävän 26 %:n olevan tuettu portfoliolla, johon kuuluu mm. Bitcoinia.

Mistä Tether & BitFinex FUD kertoo?

Stablecoin-liikkeellelaskijana Tether on velvollinen tukemaan tokeniensa, eli rahakkeidensa liikkeeseenlaskua vastaavalla määrällä USD-varauksia. Tetherin haluttomuus saada kolmas osapuoli tarkastamaan varaaminen on herättänyt aiemmin monia kysymyksiä. Tämä epävarmuus varannon ympärillä on johtanut myös merkittäviin Bitcoiniin liittyviin epäilyksiin, jossa monet ovat väittäneet, että Tether on pumpannut BTC:n hintaa aika ajoin.

Väitteitä on myös kumottu sitä mukaa, kun niitä syntyy. Bitcoin-analyytikko Willy Woo toteaa:

Kirjoittajalla ei ole täydellistä käsitystä tarkastelemastaan ​​datasta eikä mekanismista, miten nämä vaihdot toimivat. Kurt vastasi tähän kysymykseen. ”Virrat” eivät ole virtauksia BTC:hen, vaan yksinkertaisesti vaihtokauppaa kauppiaiden välillä.

Suurin osa tästä spekulaatiosta tapahtuu USDT:tä käyttävällä Binancella. USDT:tä käytetään, koska on hyvin hidasta ja hankalaa käyttää pankkipalveluntarjoajia USD:n saamiseen. Kaikki tärkeimmät pörssit hoitavat tilanteen nopeasti rakentamalla asioita, joita kauppiaat haluavat. (…)

Oikeudenkäynnin lopputulos ja varsinkin iFinex:in asiakirjojen toimitus olisi tärkeää kryptomarkkinoilla nyt, kun kilpailu vakaan kolikon määräävästä asemasta Yhdysvalloissa kiihtyy.