Ubisoft tuo NFT:t Tom Clancy’s Ghost Recon peliin

Ubisoft tuo NFT:t Tom Clancy’s Ghost Recon peliin

Taktinen räiskintäpeli Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint on ensimmäinen AAA-peli, joka saa pelin sisäiset NFT:t. Pelien julkaisija Ubisoft käyttää hiljattain esiteltyä Quartz NFT -alustaa Tezos-lohkoketjussa. Quartzista julkaistaan beta-versio 9. joulukuuta.

Ubisoft Quartz antaa pelaajille mahdollisuuden ansaita ja ostaa pelin sisäisiä esineitä, jotka on tokenisoitu Tezos-lohkoketjussa NFT:nä. NFT-alusta tukee aluksi vain Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpointin PC-versiota, mutta lisää pelejä on tulossa. Pelaajat voivat napata ilmaisia NFT:itä, joita kutsutaan pelissä nimellä Digits, 9., 12. ja 15. joulukuuta. Lisää pudotuksia on luvassa vuonna 2022.

Quartz ei tule olemaan kaikkien pelaajien saatavilla. Aluksi palvelu käynnistyy vain Yhdysvalloissa, Kanadassa, Ranskassa, Saksassa, Espanjassa, Italiassa, Belgiassa, Brasiliassa ja Australiassa. Pelaajat, jotka saavuttavat XP-tason 5 uusimmassa Ghost Recon -pelissä, avaavat pääsyn pelin sisäisiin NFT-pudotuksiin. Ghost Reconin NFT:t tulevat olemaan esimerkiksi rajoitetun painoksen nahkoja. Ubisoftin mukaan pelaajien on oltava vähintään 18-vuotiaita tehdäkseen Tezos-lompakon peliä varten, itse pelissä on myös 18+-ikäraja.

Tutustu Quartziin täällä. (Quartz ei toimi Suomessa, Käytä VPN-ohjelmaa jos haluat kiertää rajoitukset) Muista, että Quartzia käytetään (toistaiseksi) vain ensimyyntiin. Kaikki toissijainen myynti täytyy tapahtua NFT-markkinapaikoilla Tezos-lohkoketjussa, kuten Objkt.com ja Rarible.

Ubisoft ja lohkoketju

Ubisoft on kokeillut lohkoketjuteknologiaa parin vuoden ajan. He tekivät yhteistyötä eri lohkoketjupelistudioiden kanssa, kuten Soraren ja Sky Mavisin kanssa. He myös sijoittivat Animoca Brandsiin. Tähän mennessä Ubisoft on lanseerannut aiemmin tänä vuonna fantasiajalkapallon testipelin ja joitakin Raving Rabbids NFT -pelejä hyväntekeväisyyteen. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Ubisoft ottaa NFT:t käyttöön yhdessä tärkeimmistä IP-peleistään.

On kuitenkin huomioitava, että Ghost Recon Breakpoint on ollut pettymys julkaisussaan vuonna 2019. Lokakuun 2019 tulosjulkistuksessa Ubisoft totesi, että pelin myynti ja vastaanotto oli ollut ”erittäin pettymys”. Metacritic-pistemäärä on 58 pistettä sadasta, kun taas käyttäjäarvostelu ylsi vain 28 pisteeseen.