Ubisoft panostaa lohkoketjupelaamiseen

Ubisoft panostaa lohkoketjupelaamiseen

Videopelijätti Ubisoft on paljastanut tutkivansa lohkoketjuteknologiaa, sillä yhtiö rahoittaa Animoca Brandsia ja talousjohtaja kutsuu lohkoketjuteknologiaa vallankumoukseksi.

Lohkoketjupelaamiseen uskaltautuminen

Ranskalainen pelijätti, joka on tunnettu nimi pelaajien keskuudessa Assassin’s Creedin ja Far Cryn kaltaisten nimikkeiden ansiosta, keskusteli suunnitelmistaan lohkoketjupelaamisen ja lohkoketjuteknologian suhteen Q2-tulospuhelunsa aikana.

Peliyhtiö on ollut yhä kiinnostuneempi lohkoketjuteknologiasta ja lohkoketjupelaamisesta, ja se otti ensimmäiset askeleensa lohkoketjupelaamisen maailmaan tekemällä merkittävän sijoituksen Animoca Brandsiin, joka on yksi lohkoketjupelaamisen johtavista yrityksistä. Animoca on mainostanut itseään ”brändättyjen lohkoketjupelien maailmanlaajuisena johtajana”.

Nykyinen tilanne

Tällä hetkellä Animoca Brandsilla on useita projekteja ja nimikkeitä. Näitä ovat Revv Racing, Revv Motorsport ja tuleva pelinimike nimeltä Formula e: High voltage. Kaikissa edellä mainituissa peleissä käytetään REVV-tokenia, jonka avulla pelaajat voivat omistaa pelin digitaalista sisältöä ja kerätä pelin sisäisiä NFT:itä. Animocalla on myös peli nimeltä Sandbox, joka on virtuaalimaailma, joka koostuu Sand-nimisistä NFT:istä.

Lohkoketjupelien liittouma

Animoca Brandsin rahoittamisen lisäksi Ubisoft on myös Blockchain Game Alliancen perustajajäsen. Se on myös tutkinut lohkoketjuteknologiaa sen perustamisesta lähtien, ja Ubisoftin talousjohtaja Frédérick Duguet kutsui sitä ”vallankumoukseksi” keskustellessaan Ubisoftin suunnitelmista lohkoketjuteknologian suhteen.

Tulevat lohkoketjupelit

Ubisoftin toimitusjohtaja Yves Guillemot näytti myös vihjailevan, että Ubisoft haluaa tehdä kahta asiaa, investoida yrityksiin, jotka työskentelevät lohkoketjuteknologian parissa ja keskittyä myös omien lohkoketjupohjaisten pelien luomiseen. Toimitusjohtaja antoi myös ymmärtää, että voimme nähdä lohkoketjuteknologiaa Ubisoftin peleissä jossain vaiheessa tulevaisuudessa.

”[Lohkoketju] mahdollistaa enemmän play-to-earnia, joka mahdollistaa sen, että useammat pelaajat voivat todella ansaita sisältöä, omistaa sisältöä, ja uskomme, että se tulee kasvattamaan alaa melko paljon”, Duguet sanoi. ”Olemme työskennelleet monien pienten yritysten kanssa, jotka ovat menossa lohkoketjuun, ja meillä alkaa olla hyvä tietotaito siitä, miten se voi vaikuttaa alaan, ja haluamme olla yksi keskeisistä toimijoista tässä.”

Lohkoketjuun ja NFT:hen keskittyvä valtavirta

NFT:t, lohkoketjuteknologia ja muut ovat olleet varsin kiistanalaisia, vaikka ne ovat saaneet merkittävää valtavirran huomiota. Niitä on kritisoitu niiden ympäristövaikutuksista ja niihin liittyvien riskien tasosta. Talousjohtaja Frédérick Dugue myönsi lohkoketjuista puhuessaan, että näiden teknologioiden ympäristövaikutuksista on opittava, mutta totesi samalla, että Ubisoft on vasta alkuvaiheessa teknologian tutkimisessa.

Valven lohkoketjukielto

Suosittu pelikauppa Valve oli ilmoittanut kieltävänsä lohkoketjupohjaiset pelit ja NFT:t alustaltaan. Kun Valve teki ilmoituksen aiemmin tässä kuussa, sen kilpailija Epic Games tarttui tilaisuuteen nopeasti ja ilmoitti, että se ottaa avosylin vastaan kehittäjät, jotka haluavat tutkia lohkoketjuteknologiaa alustallaan.

Kehittäjät ovat puolestaan kirjoittaneet Valvelle ja kehottaneet yhtiötä peruuttamaan päätöksensä olla sallimatta lohkoketjupelejä kaupassaan, mutta Valve ei ole vielä vastannut heidän pyyntöönsä.

Epic Games taistelee lohkoketjupelien puolesta

Sen jälkeen, kun Valve oli kieltänyt lohkoketjupelit ja -varat Steamissa, Epic Games kertoi The Verge -lehdelle olevansa avoin lohkoketjupeleille ja peleille, jotka tukevat kryptovaluuttoja ja muita lohkoketjupohjaisia varoja pelikaupassaan. Epic totesi kuitenkin, että pelien olisi noudatettava nykyisiä rahoituslakeja, niissä olisi oltava asianmukaiset ikäluokitukset ja niissä olisi ilmoitettava selkeästi, miten lohkoketjua käytetään.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk

News source: https://cryptodaily.co.uk/2021/10/Ubisoft-Betting-Big-On-Blockchain-Gaming