Tubettaja näyttää kuinka louhia Bitcoinia Game Boyn avulla

Tubettaja näyttää kuinka louhia Bitcoinia Game Boyn avulla

Yhdistettyään Game Boyn alustan onnistuneesti Internetiin, tubettaja Stacksmashing käytti kolmannen osapuolen ja avoimen lähdekoodin ohjelmistoja louhiakseen Bitcoinia. 

Tubettaja Stacksmashing näyttää miten Bitcoinia louhitaan 30-vuotiaan pelikonsolin Game Boyn avulla. Stacksmashing mukaan hän päätti käyttää pelilaitteistoa uusien näytönohjainten sijaan saatavuuden vuoksi. 

Kun Bitcoinista ja muiden digitaalisen omaisuuden louhinnasta tulee kannattavaa ja tuottoisaa liiketoiminta erityisesti pandemian aikana, modernit louhinta komponentit alkavat loppumaan varastoista. Lisäksi valtava institutionaalisten sijoittajien tulo louhinta alalle on tehnyt toiminnasta erittäin kilpailullista. 

Bitcoin-teollisuus on kasvanut räjähdysmäisesti viimeisen vuoden aikana koronaviruskriisin vuoksi. Bitcoinin pitäminen fiatin sijaan on tullut yhä suositummaksi institutionaalisten sijoittajien keskuudessa, joita johtaa Tesla Inc ja MicroStrategy Inc. 

Bitcoinin louhinta kuluttaa valtavasti sähköä, mikä tekee sijoittamisesta epäsuosittua useimpien sijoittajien keskuudessa. Alhaisissa lämpötiloissa sijaitsevat maantieteelliset paikat, kuten jotkut Kiinan alueet ja myös Venäjä, joissa sähkön hinta on edullinen sijaitsevat suurin osan Bitcoin-louhinta laitteista. 

Kilpailun ja vaikeuden lisääntyessä Bitcoinin louhinnassa suosituimpana käytettyä laitteistoa kutsutaan ASIC-piiriksi. Bitcoinblockhalf:in mukaan Bitcoinin louhinta vaikeus on tällä hetkellä 21 865 558 044 611, ja hashrate on 168,29 Exahashes/s. Bitcoin hinta oli noin 48 505,27€ raportointihetkellä, ja se oli noussut noin 1,6% viimeisen 24 tunnin aikana. 

Bitcoinin louhiminen Game Boylla 

Kuten Stacksmashing selitti YouTube-videossaan, Bitcoinin louhiminen Game Boyn kanssa vaatii ylimääräisiä muutoksia. Ensinnäkin koska Game Boyssa ei ole suoraa Internet-yhteyttä, Stacksmashing selitti miten Gameboyn link porttia pystyi käyttämään päästäksesi Bitcoin-lohkoon. 

Stacksmashing Youtube

Tarvitsemme sen myös ilmoittaaksemme lohkomme siltä varalta, että jos onnistumme louhimaan yhden kokonaisen, mutta Game Boyllä ei ole Wi-Fi-yhteyttä tai muuta tapaa yhdistää verkkoon, joten miten voimme saada sen kommunikoimaan Bitcoin-verkon kanssa? Onneksi Game Boy on varusteltu linkkiportilla, jota tavallisesti käytetään Pokémon-kaupankäyntiin ja muihin erittäin tärkeisiin asioihin, mutta kaivostoimintaan voimme käyttää sitä kommunikoimaan tietokoneen kanssa

Stacksmashing

Yhdistettyään Game Boy pelikonsolin onnistuneesti Internetiin, Stacksmashing käytti kolmannen osapuolen ja avoimen lähdekoodin ohjelmistoja Bitcoinin louhintaan. Game Boy hashrate oli noin 0,8 hashia sekunnissa. Se on kuitenkin hidasta verrattuna moderneihin louhinta laitteisiin, Antminer S19 Pro hashrate on parhaimillaan 110,0 TH/s, kun taas WhatsMiner M30S ++ hashrate on 112,0 TH/s. 

Jos verrataan sitä nykyaikaiseen ASIC-sovellukseen [Application Specific Integrated Circuit], jotka tuottavat noin 100 tera hashia per sekunti, voit huomata että olemme melkein yhtä nopeita, vain noin 125 biljoonan kertoimella hitaampia. Tällä vauhdilla Bitcoinin louhinnan pitäisi kestää vain muutama kvadriljoonaa vuotta

Stacksmashing