Ranskalainen lainsäätäjä allekirjoittaa vetoomuksen salliakseen keskuspankin ostaa ja pitää Bitcoineja

Ranskalainen lainsäätäjä allekirjoittaa vetoomuksen salliakseen keskuspankin ostaa ja pitää Bitcoineja

Ranskalainen parlamentin jäsen on allekirjoittanu vetoomuksen lakien muuttamiseksi, jotta Ranskan keskuspankki voisi ostaa ja pitää hallussaan Bitcoineja ja muita kryptovaluuttoja. Vetoomuksessa kehotetaan lainsäätäjiä harkitsemaan asiaa pikaisesti ja varoittaa, että Bitcoinien omistamattomuus veisi Ranskan ”taloudellisesti heikkoon asemaan 5-10 vuoden kuluessa”

Vetoomus keskuspankin sallimisesta ostaa Bitcoinia

Parlamentin alahuoneen sekä Ranskan kansalliskokouksen jäsen Jean-Michel Mis, ilmoitti perjantaina tweetissä allekirjoittaneensa vetoomuksen lakien muuttamisesta, jotta maan keskuspankki Banque de France voisi ostaa ja pitää hallussaan Bitcoineja sekä muita kryptovaluuttoja.

François-Xavier Marie Jean Elder Thoorens aloitti vetoomuksen, joka sijaitsee Ranskan senaatin sähköisillä vetoomusjärjestelmillä. Se voidaan allekirjoittaa 5. syyskuuta asti. Vetoomukset joissa on vähintään 100 000 allekirjoitusta kuuden kuukauden kuluessa, toimitetaan puheenjohtajakokoukselle joka päättää asian jatkamisesta. Kirjoitushetkellä allekirjoituksia oli jätetty 671.

”Monet yritykset ovat nyt hankkineet suuria summia (useita miljardeja euroja) Bitcoineja”, vetoomuksessa todetaan. Nimeten Micheal Saylorin Microstrategyn ja Elon Muskin Teslan esimerkeiksi. Se toteaa lisäksi että ”jotkut julkisuuden henkilöt, kuten Miamin pormestari, ovat asettelemassa itseään Bitcoinien ostomahdollisuutta varten.”

Lisäksi ”Syynä on riski, että heikko dollari tuhoaa keskipitkän aikavälin rahoituskapasiteetin seuraavan viiden vuoden aikana”, vetoomus jatkaa ja lisää:

”Ranska ei voi pysyä kunnolla jo alkaneen kilpailun tarkkailijana. Bitcoinien omistamattomuus asettaisi maan taloudellisesti heikkoon asemaan 5-10 vuoden kuluessa. Asiaan tarttuminen on kiireellistä.”

Korostaen, että Ranskan on omaksuttava strategia tällä alalla ja asettaa sovellettavia lakeja sen toteuttamiseksi, vetoomuksen esittäjä kirjoitti: ”Ehdotan siksi raha- ja rahoitussääntöjen päivittämistä, jotta Banque de Francella olisi kyky ostaa, myydä ja pitää Bitcoineja ja muita kryptovaluuttoja.”

Vetoomuksessa huomautetaan myös, että lainsäätäjien on ”omaksuttava strategia joka arvioi riskit oikein ja ehdottaa kohtuullisia kryptovaluutan omistus-suhteita tämän strategian soveltamiseksi.