Photoshop saa uuden ominaisuuden joka vaikeuttaa NFT-väärennyksiä
Adobe lisää Photoshopiin uuden ominaisuuden, joka auttaa muun muassa todistamaan NFT:n todellisen omistajuuden.
Ohjelmistojätin mukaan ominaisuus auttaa määrittämään, onko NFT:tä myyvä henkilö se henkilö, joka sen on tehnyt. ”Content Credentials” -nimellä kutsuttu ominaisuus auttaa NFT:n tekijöitä yhdistämään Adobe-tunnuksen kryptolompakon osoitteisiinsa. Näin yhteensopivat NFT-markkinapaikat näyttävät jonkinlaisen todennetun sertifikaatin, joka todistaa taiteen lähteen aitouden.
Raporttien mukaan ominaisuus rakennetaan Photoshopiin, jossa on mahdollisuus ”valmistella NFT:nä”, ja se käynnistyy testitilassa lokakuun loppuun mennessä.
Adobe ilmoitti myös, että sen kumppanuus NFT-markkinapaikkojen, kuten OpenSea, SuperRare, KnownOrigin ja Rarible, kanssa tukee Content Credentials -todistuksia, jotka näyttävät Adoben omistusoikeustiedot.
Taidevarkaudet ovat aina olleet suuri huolenaihe NFT-tilassa. On monia esimerkkejä siitä, että ihmiset ovat kopioineet NFT-taidetta, johon heillä ei ole ollut oikeuksia tai jota he eivät ole koskaan luoneet. Jostain syystä on aina ollut niin, että kuka tahansa voi itse asiassa kopioida mitä tahansa taidetta, vaikka hän ei omistaisikaan tekijänoikeuksia kyseiseen sisältöön. Kaiken kukkuraksi kopio voidaan helposti säilyttää lohkoketjussa, aivan kuin se olisi alkuperäinen teos, jolloin luomus vaikuttaa aidolta.
Photoshop ei ehkä suoralta kädeltä estä NFT-varkauksia, mutta voi todistaa taiteen aitouden
Lyhyesti sanottuna kuka tahansa voi helposti tehdä kopion NFT:stä, mikä saattaa huijata ostajia, jotka eivät tiedä eroa. Adoben uusin järjestelmä tarjoaa kuitenkin keinon todistaa, että myytävä NFT on oikeutetusti sinun eikä varastettu, vaikkei se estä taidevarkauksia.
NFT:t eivät kuitenkaan ole Adoben Content Credentials -järjestelmän ainoat hyötyjät. Osana Content Authenticity Initiative -aloitettaan myös Getty Images, BBC, Nikon, Microsoft ja Rarible hyötyvät toiminnosta.