Nvidia RTX 3060:llä voi louhia Ethereumia täydellä teholla rajoituksista huolimatta

Nvidia RTX 3060:llä voi louhia Ethereumia täydellä teholla rajoituksista huolimatta

Päivitys uutiset 16.3.2021

NVidian uusin Beta-ajuriohjelmistossa olleen virheen johdosta RTX 3060 rajoitus on nyt virallisesti onnistuttu kiertämään. https://cointelegraph.com/news/rtx-3060-ether-mining-accidentally-unlocked-by-nvidia-s-own-update

Päivitys uutiseen 11.3.2021

Uuden tiedon mukaan estoa ei olekkaan onnistuttu poistamaan jotenka aikaisempi uutinen oli virheellinen https://hothardware.com/news/no-nvidias-geforce-rtx-3060-crypto-mining-hash-limiter-hasnt-been-hacked

Aikaisemmin kerrottu uutinen 10.3.2021

Nvidia RTX 3060:llä voi louhia Ethereumia täydellä teholla, kun louhijat väittävät löytäneen keinon ohittaa rajoituksen

Nvidian yritys siirtää Ethereum (ETH) -louhijat pois uudesta GeForce RTX 3060 -näytönohjaimestaan ​​rajoittamalla sen laskentanopeutta tietyissä tilanteissa näyttää olevan lyhytikäinen.

Teknologia vuotoja julkaiseva Twitter-tilin I_Leak_VN lähettämissä kuvakaappauksissa näkyy pino kahdeksasta RTX 3060 -näytönohjaimesta, jotka toimivat selvästi Nvidian 20-25 MH/s laskentatehon yläpuolella laskettaessa Ethereumin Dagger-Hashimoto-kaivosalgoritmia.

Twitter I_Leak_VN

Samana päivänä kryptovaluuttaan keskittynyt vietnamilainen Facebook-ryhmä julkaisi graafisen ilmoituksen siitä, että RTX 3060 on todellakin ohitettu ja että se voi nyt saavuttaa täyden tehonsa 50 MH/s modin ansiosta.

Nvidian asettamien louhimisrajoitusten rikkominen saavutettiin ilmeisesti mukautetulla muunnoksella 10. maaliskuuta julkaistujen raporttien mukaan. Tämä on märkä rätti Nvidian globaalin julkisten suhteiden johtajan Bryan Del Rizzon naamaan, joka sanoi 21. helmikuuta, että suojatut vuorovaikutukset GPU-laitteiston, ohjainohjelmiston ja tietokoneen laiteohjelmiston välillä estäisivät rajoitimen poistamista.

”Se ei ole vain pelkkä ajuri ohjelmisto. Ajurin, RTX 3060 piirin ja BIOS:n (laiteohjelmisto) välillä on turvallinen kädenpuristus, joka estää hajautusnopeuden rajoitimen poistamisen ”,

Del Rizzo kirjoitti Twitterissä.

Nvidian asettama rajoitus on suunniteltu tekemään kortista ​​vähemmän houkutteleva kryptovaluutta louhijoille – etenkin niille, jotka louhivat Ethereumia. Tämä seurasi peliharrastajien ilmaisemia ongelmia, jotka olivat huolissaan uuden pelinäytönohjaimen saatavuudesta. Nvidian mukaan Ethereumiin kohdistettiin rajoitus nimenomaan siksi, että se on suosituin GPU-louhittavien kryptovaluuttojen joukossa.

Ethereum louhinta tehokkuuden rajoittamisen lisäksi Nvidia ilmoitti samalla myös CMP-korttien julkaisusta, joka on luotu nimenomaan kryptovaluutan louhintaan. CMP kutsuttuja kortteja on tarkoitus markkinoida louhijoille, ja niistä on poistettu näytön lähdöt, jotka ovat tarpeettomia louhinnassa.

Edellä mainitun muutoksen myötä nämä suunnitelmat voivat nyt olla haudattu ja saattavat johtaa siihen, että louhijat kiirehtivät hankkimaan enemmän RTX 3060 -kortteja. Nvidian tulevaisuuden suunnitelmat kyseenalaistetaan, koska sen tarkoituksena oli julkistaa tuleva RTX 3080 Ti samoilla Ethereum-louhintarajoituksilla.