Miljardööri Stanley Druckenmiller vihjaa, että lohkoketjuun perustuva järjestelmä voisi korvata dollarin

Miljardööri Stanley Druckenmiller vihjaa, että lohkoketjuun perustuva järjestelmä voisi korvata dollarin

Miljardööri Stanley Druckenmiller totesi, että keskuspankit ovat perimmäinen syy luottamuspulaan Yhdysvaltain dollaria kohtaan, ja ehdotti, että globaalin rahoituksen tulevaisuus voi nähdä, että lohkoketjupohjainen järjestelmä ohittaa dollarin.

Tunnettu hedge-rahastojen johtaja kommentoi julkisesti Bitcoin-sijoitustaan viime vuonna ja paljasti, että hän omistaa jonkin verran kultaa, mutta uskoo, että hänen Bitcoin-sijoituksensa tuottaa paremmin. Bitcoinia aiemmin kritisoinut Druckenmiller liittyi useiden kauppiaiden ja institutionaalisten sijoittajien joukkoon, jotka ovat alkaneet nähdä kryptovaluutan potentiaalin.

Tuoreimmassa haastattelussa Druckenmiller ehdotti, että jos Yhdysvaltain dollarille tulisi kilpailija, se ”olisi jonkinlainen lohkoketjupohjainen jestelmä, jonka jotkut MIT:n tai Stanfordin tai jonkin muun insinöörikoulun lapset keksivät, jota ei ole vielä edes tapahtunut, ja joka voi korvata dollarin maailmanlaajuisesti”.

Hän jatkoi toteamalla, että hänen mielestään fiat-valuutat eivät ole mahdollinen uhka Yhdysvaltain dollarin ylivallalle. Druckenmiller kommentoi, että keskuspankit ovat itse asiassa syy siihen, että luottamus dollarin vakauteen puuttuu. ”Ongelma on selvästi tunnistettu. Jerome Powell, hän sanoi. ”Luottamuksen puute on olemassa.”

Hän myönsi, että kryptopohjainen ratkaisu voisi olla vastaus inflaatioon ja keskuspankin jatkuvaan taloudelliseen elvytykseen lohkoketjuun perustuvan järjestelmän muodossa, joka voisi mahdollisesti korvata Yhdysvaltain dollarin. Vaikka hedge-rahaston johtaja vihjasi, että Bitcoinia olisi hyvin vaikea syrjäyttää arvon säilyttäjänä, hän mainitsi, että ”kilpailu, joka tulee vakiintuneita toimijoita vastaan tällä alalla, tulee olemaan raakaa”, ja on vielä liian aikaista sanoa, mikä kryptovaluutta päätyy huipulle.

Druckenmiller kertoi CNBC:lle, ettei hänellä ole ”minkäänlaista epäilystä siitä, että olemme raivoisassa maniassa kaikissa omaisuuserissä”.