Lens Network siirtyy zkSynciin

Lens Network siirtyy zkSynciin

Lens Network, lohkoketjussa toimiva sosiaalisen verkostoitumisen infrastruktuuri, valmistautuu merkittävään siirtymiseen zkSyncin ZK Stack -hyperketjuihin. Tavoitteena on parantaa lohkoketjussa tapahtuvan sosiaalisen verkostoitumisen skaalautuvuutta ja käyttäjäkokemusta.

Lens Networkin siirtyminen zkSynciin

Lens Networkin siirtymisestä zkSyncin ZK Stack -hyperketjuihin ilmoitettiin 14. toukokuuta. Matter Labsin modulaarista ZK Stack -infrastruktuuria hyödyntäen Lens Network aikoo rakentaa hybridi validium– ja volition Layer 2 -ratkaisun. Tämä rakenne on räätälöity tukemaan valtavirran kuluttajasovellusten vaatimaa suurta transaktioiden läpimenoa ja varmistamaan samalla minimaaliset maksut. Lisäksi Lens Network toteuttaa tilien abstraktiota, joka mahdollistaa kaasuttomat ja allekirjoituksettomat transaktiot, yksinkertaistaen näin käyttäjien käyttöönottoa.

Skaalautuvuus ja käyttäjäkokemus

Matter Labs, zkSyncin takana oleva tiimi, korosti Lens Networkin mahdollisuuksia voittaa lohkoketjun skaalautumisrajoitteet. Tarjoamalla käyttäjille lähes sosiaalisen median kaltaisen kokemuksen, jossa on web3:n edut, Lens Network voisi merkittävästi edistää massakäyttöä.

Uusi Lens Network isännöi päivitettyä versiota Lens-protokollasta ja toimii Lens-käyttäjien keskuskeskuksena. Tämä päivitetty protokolla helpottaa integraatioita sekä Ethereum Virtual Machine (EVM) -yhteensopivien että muiden kuin EVM-yhteensopivien lohkoketjujen kanssa. Kehittäjät voivat rakentaa Lens-pohjaisia sosiaalisia sovelluksia useisiin verkkoihin, mikä laajentaa Lens Networkin ulottuvuutta ja toiminnallisuutta.

Modulaarinen ZK Stack -kehys

Matter Labsin toimitusjohtaja Alex Gluchowski korosti modulaarisen, avoimen lähdekoodin ZK Stack -kehyksen etuja Lens Networkille. Tämä zkSync Era -koodiin perustuva kehys tarjoaa Lensille horisontaaliset skaalautumisominaisuudet. Gluchowski totesi, että kehys mahdollistaa saumattoman skaalautuvuuden ja yhdistää useita Lens-ketjuja tarpeen mukaan zk-siltojen avulla.

Hän sanoi,

”Voit lisätä miljardi käyttäjää, etkä menetä mitään todennettavuuden ominaisuuksista. Jokainen näiden miljoonien ja miljardien käyttäjien tekemä transaktio varmennetaan jokaisella yksittäisellä Ethereumin varmentajalla – siinä on zk:n taika.”

Kolmivaiheinen käyttöönotto

Avara, Lensin ja Aaven emoyhtiö, valvoo Lens Networkin lupavapaata käyttöönottoa kolmessa vaiheessa. Käyttöönotto aloitetaan käynnistämällä validium, joka käyttää ZK-pakkaustekniikoita tietojen saatavuuden varmistamiseksi. Validiumit, jotka eroavat rollupeista, julkaisevat tietoja ketjun ulkopuolella transaktiokustannusten vähentämiseksi ja läpimenon parantamiseksi.

Vaikka uuden Lens-verkon testiverkkojulkaisu on vielä useiden kuukausien päässä, nykyinen Lens-versio on toiminut Polygonin PoS-ketjussa toukokuusta 2022 lähtien.

Avaran toimitusjohtaja kommentoi

Avaran toimitusjohtaja Stani Kulechov korosti krypton muiden kuin taloudellisten käyttötapausten, kuten identiteetin ja sosiaalisen vuorovaikutuksen verkossa, valtavaa potentiaalia. Vaikka siirtymiseen liittyviä taloudellisia ehtoja ei julkistettu, Kulechov ilmaisi luottavansa orgaaniseen käyttäjien siirtymiseen.

Hän sanoi,

”On paljon ihmisiä, joilla on taloudellista pääomaa, mutta jokaisella planeetalla olevalla on sosiaalista pääomaa – sisältö, jota luomme, suhteet, joita luomme, ja identiteetit, joiden kanssa olemme vuorovaikutuksessa.”

Hän ehdotti, että käyttäjät siirtyisivät nykyisestä rakenteesta Lens Network -haaraan sitä mukaa, kun se tulee saataville.


Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.