BlackRock on avaamassa instituutioille mahdollisuuden sijoittaa Bitcoin-futuureihin

BlackRock on avaamassa instituutioille mahdollisuuden sijoittaa Bitcoin-futuureihin
blackrock

BlackRock, maailman suurin monen biljoonan dollarin varainhoitaja, harkitsee sijoittamista Bitcoin-futuureihin kahden rahaston kautta.

Yhdysvaltain arvopaperimarkkinaviranomaiselle (SEC) keskiviikkona (20. tammikuuta 2021) tekemässä hakemuksessa Blackrock paljasti, että kaksi sen rahastoista voi sisältää Bitcoineja. Rahastot ovat BlackRock Global Allocation Fund Inc ja BlackRock Fund V.

Samaan aikaan hakemukset olivat tarkkoja Bitcoin-futuurien luonteesta, joilla rahastot voivat käydä kauppaa. Asiakirjojen mukaan BlackRock-rahastot voivat sijoittaa vain käteisellä maksettuihin Bitcoin-futuureihin, joilla käydään kauppaa Yhdysvaltain Commodity Futures Trading Commissionin (CFTC) rekisteröimissä pörsseissä.


Ote SEC-hakemuksesta kertoo

”Kukin rahasto voi käyttää johdannaisiksi kutsuttuja instrumentteja, jotka ovat rahoitusinstrumentteja, jotka saavat arvonsa yhdestä tai useammasta arvopaperista, hyödykkeestä (kuten kulta tai öljy), valuutoista (mukaan lukien Bitcoin), koroista, luottotapahtumista tai indekseistä esimerkiksi S&P 500 -indeksi.

Asiakirjoissa kuitenkin todettiin Bitcoin-futuurisijoituksiin liittyvät riskit, ja niihin saattaa liittyä epälikviditeettiriski.

”Lainsäädännön muutokset tai toimet voivat muuttaa Bitcoin-futuureihin tehtävän sijoituksen luonnetta tai rajoittaa Bitcoinin käyttöä tai Bitcoin-verkon toimintaa tai pörssejä, joilla Bitcoin käy kauppaa tavalla, joka vaikuttaa kielteisesti Bitcoin-futuurien hintaan, mikä voi vaikuttaa kielteisesti rahasto. "

BlackRock ei vielä ole ilmoittanut, milloin rahastot todella aloittavat sijoittamisen Bitcoin-futuureihin