Birra Peroni integroi lohkoketjuteknologian toimitusketjuunsa

Birra Peroni integroi lohkoketjuteknologian toimitusketjuunsa

Italialainen olutbrändi Birra Peroni on viimeisin yritys, joka on integroinut lohkoketjuteknologian toimitusketjun jäljitettävyyttä varten.

EY ilmoitti, että olutyhtiö käyttäisi julkisessa Ethereum-lohkoketjussa toimivaa EY OpsChain Traceability -logoketjuaan, ja jokaisella oluterällä olisi oma yksilöllinen vastaava NFT.

Useat elintarviketoimittajat ovat käyttäneet lohkoketjuteknologiaa toimitusketjuratkaisujensa tarjoamiseen. Sen lisäksi, että tämä teknologia tarjoaa täydellisen jäljitettävyyden tuotteesta kuluttajalle, lohkoketjun jäljitysteknologia on paljon edullisempi kuin muut jäljitysratkaisut, mikä tekee siitä houkuttelevan pk-yrityksille (pienet ja keskisuuret yritykset).

Lohkoketjuun lisätyt tapahtumat leimataan aikaleimalla, eikä niitä ole helppo väärentää Maailman kauppajärjestön raportin mukaan. Lohkoketjuteknologia poistaa tehokkaasti monia maahantuojien ja viejien esteitä ja tehostaa toimitusketjun prosesseja huomattavasti.

”Yhteys maatalouden toimitusketjuun ja 100-prosenttisesti Italiassa valmistetun maltaamme laatu ovat strategisia perusarvoja. Uskomme, että kestävyys liittyy läheisesti raaka-aineen kunnioittamiseen, ja halusimme tuoda tämän arvon eläväksi kuluttajillemme antamalla heille mahdollisuuden seurata maltaan matkaa pellolta pulloon.”

Birra Peronin yritysasioiden johtaja Federico Sannella kommentoi yhteistyötä:

Koska maatalous on yksi niistä teollisuudenaloista, joihin kohdistuu paineita tehdä prosessistaan eettisiä, jäljitettävyys on ollut yksi keino, jolla teollisuus voi saavuttaa tämän. Kuluttajat vaativat, että heidän tuotteidensa alkuperä on paremmin tiedossa monilla teollisuudenaloilla, mutta erityisesti tekstiili- ja elintarviketeollisuudessa. Jäljitettävän toimitusketjun avulla yritykset voivat osoittaa tuotteidensa eettisen alkuperän.

Paul Brody, EY:n Global Blockchain Leader, pitää lohkoketjua varmasti toimitusketjun tulevaisuutena:

”Visioimme tulevaisuutta, jossa kaikki varastosta ostotilauksiin ja laskuihin voi olla tokenisoitua ja integroitua hajautettuun rahoitus- ja liiketoimintaekosysteemiin.”

Paul Brody, EY:n Global Blockchain Leader