Venäjän oikeus on päättänyt poistaa Binancen verkkosivuston sääntelyviranomaisen mustalta listalta

Venäjän oikeus on päättänyt poistaa Binancen verkkosivuston sääntelyviranomaisen mustalta listalta

Binance-verkkosivusto on ollut virallisesti mustalla listalla Venäjällä ainakin syyskuusta 2020 lähtien, joskaan rajoitus ei ole vaikuttanut Binance Russia -kauppaan.

Uuden tuomioistuimen päätöksen mukaan maailman suurimman kryptovaluuttapörssin Binancen verkkosivusto ei enää ole virallisesti mustalla listalla Venäjällä.

Venäläisen uutistoimiston Kommersantin 21. tammikuuta 2021 tekemän raportin mukaan Arkhangelskin aluetuomioistuin on kumonnut aikaisemman päätöksen lisätä Binance-verkkosivusto mustalle listalle Venäjällä. Binancen Venäjän ja IVY-maiden operatiivinen johtaja Gleb Kostarev vahvisti uutiset Cointelegraphille toteamalla, että oikeudenkäynti tapahtui 20. tammikuuta.

Viimeisimmässä tuomioistuimen päätöksessä palautetaan edellinen vuonna 2020 tehty päätös. Syyskuussa Binance ilmoitti, että sen verkkosivusto tuli venäläisen teleyrityksen Roskomnadzorin kiellettyjen verkkosivustojen luetteloon. Sääntelyviranomainen sisälsi verkkosivuston mustalle listalle tuomioistuimen päätöksen perusteella, joka veloitti sivustoa kiellettyjen tietojen levittämisestä. Estosta huolimatta verkkosivusto oli edelleen käytettävissä Venäjällä ilman ylimääräisiä käyttöoikeustyökaluja, kuten VPN:ää.

Julkaisuhetkellä Binance-verkkosivusto näkyy edelleen Roskomnadzorin kiellettyjen sivustojen luettelossa, mutta sivustolle pääsyä ei oltu rajoitettu.

Binance-verkkosivusto Roskomnadzorin kiellettyjen sivustojen luettelossa. Lähde: RKN

Kostarev sanoi, että Binance odottaa edelleen tuomioistuimen asiakirjoja viimeisimmästä päätöksestä, jonka yritys odottaa saavansa seuraavien kahden viikon aikana. ”Saatuamme asiakirjan lähetämme ilmoituksen poistaa meidät luettelosta”, hän sanoi.

Johtaja totesi myös, että musta lista ei ole vaikuttanut Binancen kaupankäyntimääriin Venäjän markkinoilla. ”Vaikka syyskuun kiellolla ei ollut vaikutusta Venäjän volyymiimme, meille oli tärkeää suojata maineemme ja vetoomuksemme tässä tapauksessa”, Kostarev totesi.

Mustan listan kumoaminen tapahtuu pian sen jälkeen, kun Venäjä hyväksyi virallisesti suurimman salauslain ”Digitaalisista rahoitusvaroista” 1. tammikuuta 2021. Elokuussa 2020 Roskomnadzor kielsi Venäjällä toisen suuren kryptovaluutta-verkkosivuston BestChange.ru.

Liity Binanceen