Google-haut Dogecoinista ohittivat Bitcoinin ensimmäistä kertaa

Google-haut Dogecoinista ohittivat Bitcoinin ensimmäistä kertaa

Ensimmäistä kertaa enemmän ihmisiä maailmanlaajuisesti etsii uutisia liittyen Dogecoiniin kuin Bitcoiniin.

Maailmanlaajuinen kiinnostus Dogecoinia (DOGE) kohtaan on internetin hakutilastojen perusteella mitattuna ensimmäistä kertaa ylittänyt Bitcoinin (BTC). Google Trendsin tietojen mukaan kullekin kryptovaluutalle 2.-8. toukokuuta annetut arvot ovat 56/100 pistettä DOGE:lle ja 48/100 BTC:lle.

Alla olevasta kaaviosta käy ilmi, että DOGE:n hakukysyntä on viimeisten 12 kuukauden aikana usein korreloinut läheisesti Bitcoinin yleisen kiinnostuksen huippujen ja alamäkien kanssa, vaikka kiinnostus näitä kahta kolikkoa kohtaan on aiemmin eronnut toisistaan. Tällä viikolla on kuitenkin havaittavissa, että DOGE ei korreloi vahvasti, vaan kiinnostus DOGEa kohtaan on ollut absoluuttisesti suurempaa.

Google Trends -hakutietojen vertailu DOGE:n (punainen) ja BTC:n (sininen) välillä viimeisten 12 kuukauden ajalta.

Kuten aiemmin on jo havaittu, DOGE:lla on ollut dramaattinen vuosi 2021. Huhtikuun puolivälissä kolikon arvo nousi 80 % yhdessä päivässä ja sen vuosituotto oli 5 000 %. Koska DOGE on tyypillinen meemikryptovaluutta, suuri osa sen huimista hinnannousuista on johtunut sosiaalisen median tunnelmista ja luultavasti Teslan toimitusjohtajan Elon Muskin usein antamasta, joskin hauskasta, tuesta.

Dogecoinin nouseva arvo ei ole luonnollinen ilmiö

Kuten jo huhtikuussa todettiin, suuri julkinen kiinnostus omaisuuserää kohtaan ei kuitenkaan välttämättä ole osoitus sen hyvästä menestyksestä markkinoilla. Tämä viikko on ollut DOGE:lle selvästi negatiivinen, sillä samalla viikolla kolikko sai uutta julkisuutta Muskin viimeisimmässä esiintymisessä Saturday Night Live -ohjelmassa.

Blockstreamin Adam Back on hiljattain havainnut, että valuutan meemilogiikka johtaa korkeilla panoksilla tehtäviin ”pumppaa ja dumppaa”-juoniin. Tämä johtuu laajalle levinneeseen käsitykseen siitä, että Dogella ei ole luontaista arvoa, mutta sen ympärille voidaan kerätä kiinnostusta ja sitten myydä valuutta lyhyeksi mahdollisen voiton saamiseksi.

Kuten Google Trendsin tiedot osoittavat, tämä ”kasinomarkkinoiden logiikka” on Backin sanoin vahvimmillaan Yhdysvalloissa, jonka jälkeen tulevat Yhdysvaltain Neitsytsaaret ja Turkki. Kuukauden aikana DOGE on edelleen yli 600% plussalla, mutta se on käynyt horisontaalista kauppaa, sillä sen arvo on laskenut viikolla 0,6% ja päivällä 1,6%.