Etelä-Korea valmistautuu kumoamaan ICO-kiellon

Etelä-Korea valmistautuu kumoamaan ICO-kiellon

Etelä-Korean vastavalittu presidentti Yoon Suk-yeol on ilmoittanut, että ICO:t hyväksytään alustavasti osana uuden hallituksen tavoitetta tuoda kryptovaluutta pois pimeydestä.

Digital Asset Framework Act -lain tarkoituksena on presidentin siirtymävaiheen komitean mukaan hallinnoida digitaalisten tokenien liikkeeseenlaskua ja listautumista sekä estää epäterveet kaupalliset toimet.

Yoon Suk-yeol käytti krypton sääntelyn purkamista yhtenä kampanjalupauksistaan, alkaen ICO-kiellon lopettamisesta vuodesta 2017. Yoonin hallinto on hahmotellut suunnitelmaa lainsäädännön luomisesta digitaalisia varoja koskevan puitelain kautta, joka sisältää ohjeita digitaalisista varoista, mukaan lukien NFT:t.

Presidentin transaktiokomitea sisällytti digitaalista omaisuutta koskevan puitelain osaksi hallituksen ”110 tehtävää”, joka on luettelo tärkeimmistä prioriteeteista, joihin hallitus aikoo tarttua uudella presidenttikaudella.

Eräs transaktiovaliokunnan jäsen totesi:

”Valmistelemme käyttäjille edellytyksiä turvalliseen sijoittamiseen, kuten vakuutusjärjestelmän käyttöönottoa hakkeroinnin ja järjestelmävirheiden varalta sekä epäreilujen liiketoimien voittojen takaisinperintää.”

Etelä-Korean hyväksyntä joukkorahoitukselle tapahtuu ICO:iden kaksikaistaisen sääntelykehyksen muodossa, jossa digitaaliset varat luokitellaan arvopapereiksi ja muiksi kuin arvopapereiksi.

Etelä-Korean Financial Services Commission (FSC) kielsi ICO:t vuonna 2017 vedoten tämäntyyppiseen varainhankintaan liittyviin riskeihin. Tuolloin sääntelyviranomainen totesi, että ”varojen kerääminen ICO:iden avulla näyttää olevan kasvussa maailmanlaajuisesti, ja arviomme mukaan ICO:t lisääntyvät myös Etelä-Koreassa”.

Paikallisten tiedotusvälineiden raporttien mukaan kryptovarallisuusverosta keskustellaan sen jälkeen, kun sijoittajansuojaan keskittyvä lainsäädäntö on saatu aikaan.


Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk
News source:
 https://cryptodaily.co.uk/2022/05/south-korea-prepares-overturn-ico-ban