Moneyval kehoittaa puuttumaan rahanpesuun kryptovaluutoilla Euroopassa

Moneyval kehoittaa puuttumaan rahanpesuun kryptovaluutoilla Euroopassa

Moneyval on julkaissut raportin, jossa varoitetaan hajautetun rahoituksen (DeFi) ja yksityisyyskolikoiden vaaroista ja kehotetaan Euroopan valtioita puuttumaan kryptovaluuttapohjaiseen rahanpesuun.

Moneyval on rahanpesun vastaisten toimenpiteiden arviointia ja terrorismin rahoitusta käsittelevän asiantuntijakomitean yhteinen ja virallinen nimi. Moneyval on Euroopan neuvoston valvontaelin, jossa 47 jäsenvaltiota raportoi suoraan sen pääelimelle, Euroopan neuvoston ministerikomitealle.

Moneyvalin keskiviikkona julkaisemassa raportissa kehotetaan rahanpesun torjumiseksi tiukempaan sääntelyyn kryptovaluuttojen osalta sekä ”erikoistuneisiin portinvartijan virkoihin”, kuten lakimiehiin ja kirjanpitäjiin.

MONEVYALin puheenjohtaja Elżbieta Frankow-Jaśkiewicz totesi:

”Pandoran paperiskandaali vuonna 2021 osoittaa, että rahanpesun uhka kasvaa jatkuvasti ja että rahanpesijät käyttävät kansainvälistä rahoitusjärjestelmää sinnikkäästi hyväkseen piilottaakseen laittomat tulonsa. Edessämme on yhdistelmä tunnettuja rahanpesumenetelmiä ja uudempia suuntauksia, jotka vaativat hallituksilta Euroopassa ja kaikkialla maailmassa vankkoja toimia ja koordinointia”.

Pandora-papereissa vuoti yli 12 miljoonaa asiakirjaa, joissa syytetään maailman poliitikkoja ja rikkaita eliittiä veronkierrosta ja korruptiosta, ja veronkiertoa helpottavat erikoistuneet ammattilaiset tai ”portinvartijat”. MONEYVAL on todennut, että syntymässä oleva digitaalisten varojen ala on toinen merkittävä haaste rahanpesun torjumiselle.

”On epäilty, että joitakin pienempiä kryptovaluuttoja perustetaan nimenomaan rahanpesun motiivina. Suuremmissa virtuaalisissa omaisuuserissä on havaittavissa voimakasta markkinoiden manipulointia, joka on merkittävä rahanpesun esirikos.”

Frankow-Jaśkiewicz lisäsi:

”Uudempi rahanpesun suuntaus liittyy nousevaan virtuaalivarojen sektoriin, kryptovaluuttojen lisääntyvään maailmanlaajuiseen käyttöön ja muihin nopeasti kehittyvän niin sanotun ”hajautetun rahoituksen” (DeFi) ekosysteemin osiin.”

Vuotuisessa valvontaraportissa todettiin, että MONEYVALin arvioimasta 22 eurooppalaisesta lainkäyttöalueesta 18:lla on riittämätön vaatimustenmukaisuuden taso.


Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk
News source:
https://cryptodaily.co.uk/2022/05/european-watchdog-publishes-report-urging-europe-crack-down-crypto-based-money-laundering