Argentiina yksinkertaistaa prosessia laillistaa ilmoittamattomat krypto-omistukset

Argentiina yksinkertaistaa prosessia laillistaa ilmoittamattomat krypto-omistukset

Argentiinalaiset voivat nyt helpommin laillistaa omat krypto-omistukset. Vastavalitun kryptomyönteisen presidentin Javier Milein johdolla argentiinalaisilla on nyt helpompi laillistaa krypto-omistukset, joiden veroilmoitukset ovat myöhässä.

Varojen laillistamisjärjestelmä

”Laki argentiinalaisten vapauden perusteista ja lähtökohdista” esiteltiin Argentiinan kongressissa 27. joulukuuta 2023, ja se sisältää useita muutoksia maan vero-, työ-, rikos-, energia- ja vaaliasioissa.

Laki on osa Argentiinan vastavalitun ja itsestään vapaamieliseksi julistautuneen presidentin uudistusohjelmaa.

Lain verouudistuksessa tehdään muutoksia Argentiinan kryptoverotusmenettelyihin. ”Varojen laillistamisjärjestelmällä” otetaan käyttöön varallisuustyypit, jotka verovelvollinen voi laillistaa toimittamatta ”lisädokumentteja” niiden alkuperästä.

Pienet seuraamukset helpottavat laillistamisen tietä

Lakiehdotuksen mukaan veronmaksajat joutuisivat maksamaan vain kiinteät varallisuusverot. Näitä ovat 5 prosenttia, jos henkilö ilmoittaa omistukset ennen maaliskuun 2024 loppua, 10 prosenttia, jos hän ilmoittaa huhtikuun ja kesäkuun 2024 välisenä aikana, ja 15 prosenttia heinäkuun ja syyskuun 2024 välisenä aikana.

Näin pienet rangaistukset ja mutkattomat vaatimukset kannustavat varmasti argentiinalaisia ilmoittamaan krypto-omistukset.

Presidentti Milei luo houkuttelevan ympäristön kryptolle

Argentiinan vastavalittu presidentti astui virkaansa 10. joulukuuta 2023 voitettuaan vaalit 55 prosentilla äänistä. Milei on erittäin kriittinen keskuspankkia kohtaan ja huolissaan Argentiinan massiivisesta inflaatiosta ja taloushuolista.

Krypto-alan toimijat ovat tervehtineet muutoksia myönteisesti. He uskovat, että ne voivat auttaa lisäämään kryptovaluuttojen hyväksyntää Argentiinassa.

”Nämä muutokset ovat suuri askel eteenpäin kryptovaluuttojen hyväksynnässä Argentiinassa”, sanoi Javier Caldarelli, Argentiinan johtavan kryptovaluuttapörssin Buenbitin toimitusjohtaja. ”Ne tekevät kryptovaluuttojen laillistamisesta helpompaa ja turvallisempaa, mikä kannustaa ihmisiä käyttämään niitä.”

Milei on aiemminkin ilmaissut tukensa kryptovaluutoille. Hän on sanonut, että kryptovaluutat tarjoavat vaihtoehdon perinteisille valuutoille, jotka ovat hänen mielestään epäluotettavia.

Milei on myös ehdottanut, että Argentiina voisi hyväksyä Bitcoinin viralliseksi valuutaksi. Tämä on kuitenkin vielä epätodennäköistä, sillä Argentiinan keskuspankki on vastustanut kryptovaluuttojen käyttöä.

On kuitenkin selvää, että Milein valinta presidentiksi on positiivinen merkki kryptovaluuttojen tulevaisuudelle Argentiinassa.


Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.