Microsoft ostaa tietoturvaohjelmistotoimittaja RiskIQ:n

Microsoft ostaa tietoturvaohjelmistotoimittaja RiskIQ:n

RiskIQ auttaa Microsoftia havaitsemaan useita uhkia ja hyökkäyksiä Azure-pilvi-infrastruktuuriinsa ja auttaa siten neutralisoimaan ne ennen lisävahinkojen syntymistä.

Maanantaina 12. heinäkuuta tietotekniikkajätti Microsoft Corporation (NASDAQ: MSFT) ilmoitti uusimmasta yritysostostaan tietoturvaohjelmistojen toimittaja RiskIQ:sta. Kauppa auttaa Microsoftia laajentamaan jalansijaansa tietoturva-alalla.

Microsoftin tietoturvaliiketoiminnan kokonaistulot olivat viime vuonna 2020 10 miljardia dollaria, mikä on 40 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. RiskIQ:n hankinta lisää sen tulovirtaa entisestään.

Kyberturvallisuutta kehittävä startup-yritys on erikoistunut uhkien tunnistamiseen useissa pilvi-infrastruktuureissa. Sen Illuminate-ohjelmisto kokoaa uhat yhteen koko organisaation IT-jalanjäljestä. Näin se auttaa tietoturva-ammattilaisia puuttumaan nopeasti kriittisiin ongelmiin.

RiskIQ:n ohjelmisto toimii useilla alustoilla, kuten Microsoftin Azure Cloud -pilvipalvelussa ja muissa markkinoiden johtavissa palveluissa, kuten Amazon Web Services -palveluissa. Microsoftin pilviturvallisuudesta vastaavan varajohtajan Eric Doerrin mukaan RiskIQ toimii myös kiinteässä infrastruktuurissa. Hän kirjoitti edelleen:

”Kun organisaatiot jatkavat digitaalista muutosta ja omaksuvat nollaluottamuksen käsitteen, niiden sovellukset, infrastruktuuri ja jopa IoT-sovellukset toimivat yhä useammin useissa pilvipalveluissa ja hybridipilviympäristöissä. RiskIQ:lla on yli kymmenen vuoden kokemus internetin skannaamisesta ja analysoinnista, ja se voi auttaa yrityksiä tunnistamaan ja korjaamaan haavoittuvia resursseja ennen kuin hyökkääjä voi hyödyntää niitä”.

Microsoftin pilviturvallisuudesta vastaavan varajohtajan Eric Doerr

Microsoftin äskettäinen yrityskauppa tulee samaan aikaan, kun se on taistellut omien kyberturvallisuusongelmiensa kanssa. Näihin kuuluvat sen kalenteriohjelmistoon ja Exchange Server -sähköpostiin kohdistuneet viimeaikaiset hyökkäykset.

Microsoft ei julkista kaupan ehtoja. Tuntemattomiin lähteisiin vedoten Bloombergin raportti kuitenkin toteaa, että Microsoft voisi maksaa RiskIQ:sta jopa 500 miljoonaa dollaria.

Mikä on RiskIQ?

Vuonna 2009 perustettu San Franciscossa sijaitseva startup-yritys työllistää yli 200 henkilöä. Battery Ventures ja MassMutual Ventures ovat eräitä yrityksen merkittävistä sijoittajista. Doerrin blogikirjoituksessa todetaan, että RiskIQ:n PassiveTotal-yhteisö kerää uhkatietoja joukolla eri puolilta maailmaa.

RiskIQ:n uhkatiedusteluominaisuudet tarjoavat kontekstin ”hyökkäysten, työkalujen ja järjestelmien” lähteille. Tämä auttaa neutraloimaan hyökkäykset nopeasti ja halutussa aikataulussa. RiskIQ:n toinen perustaja ja toimitusjohtaja Elias Manousos kertoi, että he lisäävät yrityksen Threat Intelligence- ja Attack Surface -ratkaisut Microsoftin tietoturvaportfolioon.

”RiskIQ:n visiona ja tehtävänä on tarjota vertaansa vailla olevaa internet-näkyvyyttä ja -ymmärrystä, jotta voimme suojella ja informoida asiakkaitamme ja kumppaneitamme paremmin tietoturvaohjelmista. Olemme innoissamme voidessamme lisätä RiskIQ:n Attack Surface- ja Threat Intelligence -ratkaisut Microsoftin tietoturvaportfolioon, mikä laajentaa ja nopeuttaa vaikutusmahdollisuuksiamme”. Yhdistetyt ominaisuutemme mahdollistavat parhaan luokan suojauksen, tutkimukset ja vastatoimet nykypäivän uhkia vastaan.”.

RiskIQ:n toinen perustaja ja toimitusjohtaja Elias Manousos

Tämä kehitys auttaa Microsoftia toteuttamaan aktiivista uhkien valvontaa laajassa infrastruktuurissaan. RiskIQ on viimeisin lisäys Microsoftin tämän vuoden lukuisiin yritysostoihin.